We stellen voor: 5 keer ‘what to eat’?

Welke duurzame producten is Amsterdam rijk? We lichten er hier vijf uit

We stellen voor: 5 keer ‘what to eat’?

Brood, potten en voedselverspilling tegen gaan. Welke duurzame producten is Amsterdam rijk? We lichten er hier vijf uit:

Potverdorie!

Bij Potverdorie! gaan ze een paar keer per week langs bij supermarkten in de buurt om groente en fruit dat niet langer geschikt is voor de verkoop op te halen. Elke keer verschilt het aanbod, dus ook wat er in de pot komt.

Met de 'vangst van de dag' gaan ze meteen de keuken in om heerlijke chutneys, jams, stroop en soepen te maken. Zo wordt de voedselverspilling verminderd en de houdbaarheid verlengd.

Kijk hier voor meer informatie.

Brouwbrood

Brouwbrood is een nieuw concept voor brood- en bierliefhebbers. Het is lekker, duurzaam, gezond en lokaal brood gemaakt van bostel, een bijproduct van het bierbrouw proces.

In samenwerking met Hartog's Volkoren en Oedipus in Amsterdam wordt het Brouwbrood gebakken. Een lekker broodje bij een speciaal biertje, een ideale combinatie!

Kijk hier voor meer informatie

The Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger is een van de gezondste hamburgers ter wereld met zeewier als lekkere smaakmaker! De burger is 100% plantaardig, dus vegetarisch, veganistisch, kosher en halal.

Op het moment zijn ze op zoek naar een geschikte locatie in Amsterdam om een eigen winkel te openen. Naast The Dutch Weed Burger zullen ze een aantal klassiekers uit de fastfoodindustrie vernieuwen en aanbieden, volgens eigen concept.

Kijk hier voor meer informatie.

Chocolatemakers

De repen worden gemaakt met veel plezier en aandacht voor het ambacht en kwaliteit. Kleine hoeveelheden biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit worden geïmporteerd.

De bonen worden direct voor een eerlijke prijs bij de boeren gekocht. Ook kiezen ze voor windenergie. Het zeilschip de Tres Hombres vervoert voor hen cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie.

MAMA

Mama is een kleinschalige bakkerij, winkel en opleidingsruimte in Zwanenburg waar de ambacht van het broodbakken centraal staat. Dagelijks wordt er mooi, lekker en voedzaam brood gebakken met biologische meelsoorten van verschillende Nederlandse molenaars die hoofdzakelijk Nederlands graan malen.

MAMA is een bedrijf waarin wordt opgeleid tot een volwaardig ambacht met liefde voor je werk en de producten waarmee je werkt.

Kijk hier voor meer informatie.