Voor elke Amsterdammer een boom

Één boom per drie inwoners is momenteel de verhouding in de stad. Met het project 'Bomen voor Amsterdam' wil de Gezonde Stad naar op zijn minst één boom per inwoner!

Voor elke Amsterdammer een boom

Één boom per drie inwoners is momenteel de verhouding in de stad. Met het project 'Bomen voor Amsterdam' wil de Gezonde Stad naar op zijn minst één boom per inwoner! Lees hieronder de blog van De Gezonde Stad .

Voor elke Amsterdammer een boom

Als je door de straten van Amsterdam fietst zie je o.a. lindebomen, iepen, berkenbomen of kastanjebomen. Bomen horen bij de stad. Eén boom per drie bewoners is nu de verhouding in Amsterdam. Lang niet slecht, maar waarom is er niet voor elke Amsterdammer op zijn minst één boom? Dat is wat De Gezonde Stad wil bereiken met het project ‘Bomen voor Amsterdam’.

Bomen zijn bovendien belangrijk voor de stad. De groene takken laten de stad er mooi uitzien en maken ons bovendien vrolijk en gezond. Een stad zonder bomen is als huiskamer zonder planten, kaal en sfeerloos. Ze vangen water op als het hard regent, ze bieden schaduw en koelte bij extreme hitte, ze nemen fijnstof op en voorzien ons van verse zuurstof. Ook in Amsterdam zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds beter zichtbaar. Daarom is het belangrijk dat er meer groen en bomen komen in de stad.

KANJERS

10 kanjers van bomen

Je kunt kiezen uit 10 kanjers van bomen met elk hun eigen unieke karakter. Wordt het de stoere oude Moseik, de frivole Appelboom of toch de vertrouwde Lindeboom? De moeilijk te kraken Walnootboom of toch de diepzinnige Amberboom? Zoek die boom uit die jouw leven verrijkt en verklaar dat je 'm voor langere tijd veel liefde en zorg zult geven.

OP DATE MET EEN BOOM

Egbert-Jan viel als een blok voor Amber

Swipe, swipe, match! Egbert-Jan Weeber vond zijn nieuwe grote liefde Amber via onze campagne en ging met haar op date in de museumtuin van de Hermitage Amsterdam. Benieuwd hoe dat ging? Bekijk hieronder de video.
(Video: Luca Cueni)

UPDATE

We gaan opnieuw bomen planten in Amsterdam!

De Gezonde Stad  heeft goed nieuws! In het najaar gaan zij deze campagne opnieuw uitvoeren en gaan ze samen met jou 150 bomen planten in Amsterdam. Schrijf je op de website van De Gezonde Stad in voor de nieuwsbrief om als eerste te horen wanneer!

PARTNER

De Nationale Bomenbank

De Gezonde Stad voert dit project samen met partner de Nationale Bomenbank uit. Als echte boomverzorgers gaan deze hoveniers samen met jou jouw boom planten en onderhouden.