Van bord tot boer

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Kunnen we tot een bestendig voedselsysteem komen dat goed is voor boeren, consumenten én het klimaat? En voeren we de dialoog over de uitdagingen die voor ons liggen wel op de goede manier?

Onze huidige voedselconsumptie en -productiepatronen lopen tegen de planetaire klippen op. We moeten richting een voedselsysteem dat werkelijk goed is voor mens en planeet, in plaats van alleen minder slecht.

De Green Deal zorgt voor een revolutionair nieuw landbouwbeleid, maar het botst in Brussel. Boeren en klimaatactivisten staan op de barricaden, maar niet zij aan zij: ze strijden voor ogenschijnlijk tegengestelde belangen. Maar zijn hun belangen wel zo tegenstrijdig?

In plaats van te kijken naar de beperkingen die boeren opgelegd worden, kunnen we ook eerst kijken naar de gewenste uitkomst: een beter menu voor de toekomst. Om vervolgens te bepalen hoe we op een duurzame manier tot deze gewenste uitkomst kunnen komen. Van bord tot boer dus, en niet van boer tot bord. Het kan immers niet zo zijn dat alleen boeren concessies moeten doen: aan een duurzame toekomst moet iedereen meewerken.

Tijdens deze avond ontmoet Teun van de Keuken 'De Koplopers' op dit gebied: de mensen die de oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk brengen. Wat kunnen we van deze koplopers leren? Hoe vertalen we hun praktijkervaring naar politieke samenwerking – zodat de rest van Nederland ook mee kan in de transitie?

Met de sprekers:
Frederike Praasterink - Lector Future Food Systems, HAS Hogeschool
& Noelle Aarts - Professor Socio-Ecologische interacties, Radboud Universiteit

Praat en luister mee tijdens deze live stream op maandagavond 14 februari. Ga naar de website van De Balie om je aan te melden.

Terug naar homepage