Prijsuitreiking

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Van Amsterdamse Bodem Prijs

De maaltijd van morgen

In gesprek met de jury over gezond en duurzaam voedselondernemerschap

Dit jaar nomineert Van Amsterdamse Bodem de gezondste en duurzaamste voedselpionier van Amsterdamse bodem! Waarom? Met duurzaam en gezond ondernemen ben je dubbel zo goed bezig en lokaal eten gaat vaak hand in hand met gezond eten. Ondernemers die hieraan bijdragen mogen daar best een keer voor in het zonnetje gezet worden!

In dit programma op 28 september staan voedselondernemers in de stad centraal. We gaan met elkaar in gesprek over het belang van lokaal, gezond en duurzaam voedsel. Kunnen producten aan al deze eisen voldoen? Welke afwegingen worden gemaakt en wat maakt deze combinatie complex? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen toegang heeft op gezond en duurzaam eten? Hoe kunnen we de kleinschalige initiatieven opschalen?

We gaan in gesprek met de juryleden en een aantal ondernemers. Daarbij is veel ruimte voor interactie met en vragen van jullie! Ook wordt de winnaar van de Van Amsterdamse Bodem prijs bekend gemaakt. Deze prijs gaat naar de ondernemer die een gezond én duurzaam product produceert. We sluiten de avond samen af met een borrel en (uiteraard) lekkere hapjes. Met:

 • Sarriel Taus
  Multiculinair ondernemer van o.a. World of Food
 • Coosje Dijkstra
  Universitair docent en onderzoeker Gezondheidswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam
 • Samuel Levie
  Initiatiefnemer Support Your Locals, mede-oprichter Brandt&Levie en Food Cabinet
 • Ama Koranteng-Kumi
  Oprichter & Creatief leider van Bloei & Groei
 • Anne Luz Pijnenburg
  Projectleider Voedselagenda Provincie Utrecht, Initiatiefnemer The Waste To Success & SFYN'er sinds 2013

Check de website van Pakhuis de Zwijger voor meer informatie over het programma.

Kans maken op deze prijs?
Als jij bijdraagt aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem, meld je dan hier aan vóór 1 september en wie weet win jij de allereerste Van Amsterdamse Bodem prijs! En dat niet alleen. Je wint ook advies op maat, we zetten je in het zonnetje op ‘Van Amsterdamse Bodem’, je krijgt een ontmoeting met kersverse Michelinster-winnaar chef Jos Timmer van Restaurant de Kas én een kans om je producten aan te bieden op de Zuidermrkt! Dus, waar wacht je nog op?

 

Terug naar homepage