Van Amsterdamse Bodem-kraam met Hendrik Kramer

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Van Amsterdamse Bodem staat op de zuiderMRKT! Elke zaterdag nodigen Van Amsterdamse Bodem en zuiderMRKT een lokale ondernemer uit om zijn of haar eten op de markt te verkopen. Deze week is de beurt aan Hendrik Kramer, de enigste Noordzeevisser van Amsterdam! Kom jij deze duurzaam gevangen Noordzeevis proeven?

Hendrik over zijn missie om de duurzaamste visser van Nederland te blijven, of worden: "Duurzaam gevangen Noordzeevis zou een plek moeten hebben in de Nederlandse eetcultuur. Ik heb in 2015 als 6de generatie uit een familie van vissers, de missie opgepakt om het familiebedrijf door een duurzaamheidstransitie te loodsen. Dat begon op zee met het bouwen van een elektrisch voorgedreven viskotter die 80% minder CO² uitstoot, en nu is het tijd voor de volgende en laatste stap naar duurzaamheid en dus de klant. Want als iedereen vis zou kunnen eten zoals ik dat op zaterdag en zondag doe, dan zou niemand meer vlees willen eten. En ik ben blij dat ik en de bezoekers van de ZuiderMRKT nu eindelijk die kans krijgen!"

De zuiderMRKT staat elke zaterdag op de hoek van de Jacob Obrechtstraat en de Johannes Verhulststraat in Oud-Zuid. De markt is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt met mooie, kakelverse en zoveel mogelijk biologische producten. Van, voor en door de buurt.

Kom tussen 9:30 en 17:00 naar de zuiderMRKT om te genieten van het eten van Amsterdamse bodem!

Terug naar homepage

10 september

09:30 - 17:00
ZuiderMRKT, hoek Jacob Obrechtstraat, Johannes Verhulststraat.
Thema: