Van Amsterdamse Bodem Award 2024
Wil jij graag weten wie dit jaar wordt uitgeroepen tot dé pionier op het gebied van gezond en duurzaam voedsel in Amsterdam? Meld je dan aan voor de uitreiking!
Op donderdag 28 november reiken we voor de derde keer de Van Amsterdamse Bodem Award 2024 uit, een mooie prijs voor voedselvernieuwers in de stad. Samen met een jury van experts – Sarriel Taus, Lisa Stel, Jaap Seidell, Nadia Zerouali en Manon Klein – zetten we ondernemers in de schijnwerpers die bijdragen aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem.
Waarom deze award?
Omdat ondernemers die lokaal, gezond en duurzaam voedsel toegankelijk maken voor álle Amsterdammers, erkenning verdienen! Iedereen is van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.
Waarom wil je hier bij zijn?
Omdat het een inspirerende avond vol netwerkmogelijkheden en boeiende gesprekken over voedseltrends en innovaties gaat zijn. Ook zal de De Gezonde Stad-directeur Hannah Hendrikx in gesprek gaan met onze deskundige juryleden over hun expertises. En het belangrijkste: de uitreiking van de award voor de meest duurzame voedselpionier.
Programma:
19:30 - 19:45 | Welkom & Inloop
Begin de avond ontspannen met een drankje en maak kennis met andere gasten.
19:45 - 20:00 | Opening
Hannah Hendrikx verwelkomt ons en zet de toon voor een inspirerende avond.
20:00 - 20:10 | Een Terugblik met de Winnaar van Vorig Jaar
Studio Osdorperban deelt hun ervaringen en wat deze award voor hen heeft betekend.
20:10 - 20:30 | In gesprek met de Jury
Luister naar inzichten van de juryleden over de kansen en uitdagingen voor voedselondernemers anno nu.
20:30 - 21:00 | Introductie van de Genomineerden & Uitreiking van de Award
Ontmoet de finalisten en beleef het spannende moment van de awarduitreiking! Loes Leatemia, programmamanager Voedselstrategie bij gemeente Amsterdam, zal de geldprijs uitreiken.
21:00 - 22:00 | Netwerkborrel
Rond de avond af met een gezellige borrel en breid je netwerk uit.
Locatie: Droog Amsterdam
Tijd: 19:30 - 22:00 uur
Datum: 28-11-2024
Meld je hier aan!
Vragen
Voor vragen kun je contact opnemen met Esmee via esmee@degezondestad.org.
De juryleden
Vijf deskundige professionals uit de Amsterdamse voedselindustrie vormen de jury van deze award.
Sarriel Taus is een sociaal gedreven ondernemer die zich hard maakt voor inclusieve duurzaamheid. Hij is medeoprichter van de Zuidermrkt en betrokken bij de World of Food in Amsterdam Zuidoost. Zijn interesse voor duurzame voeding werd gewekt toen hij samen met Jamie Oliver, opleidingsrestaurant voor werkloze jongeren, Fifteen Amsterdam startte. Sarriel is mede-eigenaar van designlabel Droog, én is dit jaar is Sarriel voorzitter van de jury!
Lisa Stel was vroeger een grote vleesliefhebber, maar toen ze zich ging verdiepen in hoe vlees wordt geproduceerd en de impact ervan, besloot ze het roer om te gooien. Haar reis naar een vegan lifestyle begon ze te delen, waar haar platform Lisa goes Vegan uit voortkwam. Haar doel? Plantaardig eten toegankelijker maken voor een groter publiek. Met haar TEDx talk, 3 kookboeken, samenwerkingen met restaurants en groot online platform zet ze plantaardig eten op de kaart in Nederland.
Jaap Seidell is een voedingsexpert op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Hij is een voedingswetenschapper en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op hoe we een gezondere samenleving kunnen creëren door betere voeding en leefstijl, en welke strategieën daarbij kunnen helpen. Hij staat erom bekend ingewikkelde wetenschappelijke informatie begrijpelijk te maken voor een breed publiek.
Nadia Zerouali is kookboekenschrijver, tv-kok en mede-eigenaar van de Couscousbar en van de productlijn Nadia & Merijn’s SOUQ. Als voedselondernemer vertelt zij het verhaal van voedsel, cultuur en identiteit.
Manon Klein is directeur bij Impact Hub, een organisatie die ondernemers ondersteunt in hun transitie naar duurzaamheid. Ze hebben al 5000 bedrijven geholpen met verduurzamen en meer maatschappelijke impact te maken. Manon richt zich op het versnellen van duurzame startups en ondernemers, en op het uitbreiden van het netwerk van duurzame bedrijven.
Wil jij op de hoogte blijven van de leukste duurzame foodevents en lokale adresjes in de stad? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!