Tudy’s Kitchen op de markt!

Van Amsterdamse Bodem heeft een marktkraam op de zuiderMRKT speciaal voor startende ondernemers. Op zaterdag 24 september en 1 oktober is het de beurt aan Tudy’s Kitchen! Dit bedrijf verkoopt lekker, duurzaam gemaakt ijs. Bovendien gaat een deel van de opbrengst gaat naar het ondersteunen van carrièremogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers van kleur. Wij interviewden haar alvast om in de sfeer te komen. 

Wat verkoopt Tudy’s Kitchen en waar zet je je voor in?
‘Tudy’s kitchen verkoopt als product ijs, bestaande uit bijzondere smaakcombinaties zoals ‘Wafels en Chicken’ of ‘Roasted Balsamic Blueberry with Honey Goat Cheese’.

‘Naast de producten zelf, focus ik op duurzaamheid en teruggeven aan de community. Het ijs is gemaakt met lokale ingrediënten en verpakt in duurzaam materiaal. Verder ben ik druk bezig met het opzetten van het Naomi Fonds. Onderzoek toont aan dat vrouwen van kleur moeite hebben om hun startende ondernemingen te financieren. Omdat ik hier zelf ook ervaring mee heb, zou ik graag deze groep willen helpen via het fonds en op die manier vrouwelijke ondernemers met goede, creatieve en duurzame ideeën ondersteunen.’

Waarom ben je begonnen met Tudy’s Kitchen?
‘Ik merkte op dat veel mensen in Nederland openstaan voor de nieuwe en innoverende ijssmaken die Tudy’s Kitchen aanbiedt. De inspiratie voor mijn smaken komt van de stad Amsterdam en mijn reizen, maar vooral van New York. In die stad ben ik geboren. Er komen daar zoveel culturen samen, dat er vaak verrassende smaakcombinaties ontstaan! Op mijn telefoon heb ik een lijst staan met wel 85 ideeën voor nieuwe ijssmaken. Als er een combinatie is waarbij de smaken goed samenkomen, sta ik niet stil bij het traditionele type gerecht, maar probeer ik het te transformeren tot een lekkere ijssmaak.’

Wat zijn je plannen voor de ZuiderMRKT?
‘Omdat ik geen eigen winkel heb, maar mijn product in andere winkels verkrijgbaar is, mis ik het persoonlijke contact met de klanten. Ik kijk daarom het meeste uit om in gesprek te gaan met klanten over Tudy’s Kitchen en waar wij voor ons voor inzetten. Daarnaast ben ik natuurlijk benieuwd naar de reacties van klanten voor- en nadat ze mijn ijs hebben geproefd!

Heb je een favoriete lokale, duurzame en/of gezonde plek om eten te halen in Amsterdam?
‘Ik ben super enthousiast over de Vegan Bear Chef. De eigenaar gebruikt groentes als de basis om vegan kaas te maken. De textuur is nagenoeg hetzelfde als bij echte kaas, en het is inspirerend om te zien hoe iemand een nieuw product op de markt zet. Zelfs als niet vegan zijnde ben ik enorm fan!’