Truffelliefde Amsterdam

Truffelliefde is een documentaire over de verrukkelijke truffel. Kom alles over dit deze bijzondere zwarte diamant te weten.

Truffelliefde Amsterdam

Truffelliefde is een documentaire over de verrukkelijke truffel. Waar komt de truffel vandaan? Wat voor een magische trucs voeren de chefs uit om het om te toveren naar een heerlijk gerecht? Kom achter alles van de truffel in deze documentaire die vanaf 30 januari in de bioscoop te zien is! 

De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Voor de één is het een manier om onderdeel te zijn van de natuur, voor de ander een culinaire goudmijn, maar dat het allen in vervoering brengt is duidelijk. Er is sprake van volle overgave en totale toewijding. Ze gaan op de knieën voor de truffel, vaak letterlijk in het veld, om de truffel uit te graven en in aanbidding op de kerkbanken. De truffel is een mysterie en zoals in de liefde, daarom gekoesterd en verafgood. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed van onze aarde. Zijn we in staat deze amour fou los te laten en alleen te nemen wat de aarde ons geeft? Deze heerlijke film uit de Franse Provence doet niet alleen een beroep op onze visuele zintuigen, maar we kunnen het verrukkelijke aroma bijna ruiken!

Kijk voor meer informatie en de trailer op deze site.