Talkshow Nieuw-West Draait Door

Onze voedselkeuzes beïnvloeden onze gezondheid, economie en natuur.

Talkshow Nieuw-West Draait Door

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Op 28 oktober organiseren de Regenbooggemeente en wijkgemeente Osdorp-Sloten een talkshow over de Lutkemeerpolder en de groene identiteit van stadsdeel Nieuw-West. Van oorsprong is Nieuw-West een stadsdeel dat zich onderscheid door haar groene karakter. De beroemde Cornelis van Eesteren heeft met deze naoorlogse wijk furore gemaakt door nadruk te leggen op ruime, lucht en groen. Maar decennia latere staat dat groen onder druk. Een groot strijdtoneel ligt aan de rand van de stad: bij biologische zorgboerderij De Boterbloem.

Net voorbij Osdorp en de Aker, in de Lutkemeerpolder, ligt een uitdijend bedrijventerrein. Aan de rand daarvan ligt een pittoreske biologische zorgboerderij: De Boterbloem. Op de plek van De Boterbloem staat een groot distributiecentrum gepland. Delen van het gebied worden momenteel bouwrijp gemaakt, terwijl andere stukken vruchtbare grond al enkele jaren braak liggen. Al geruime tijd strijden boeren en activisten voor het behoud van deze groene oase aan de rand van de stad.

De strijd om De Boterbloem en de Lutkemeerpolder wordt door boeren en activisten gezien als een strijd tussen voedselpark en blokkendoos, tussen natuur en economie. Een strijd tussen groen en grijs. Een lastig dilemma waar nieuw West Draait Door zich op richt.  In de talkshow in De Ark komt Iris Poels aan het woord, die het woord voert namens burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam. Iris zal het perspectief van Lutkemeer en het Voedselpark nader toelichten. Hoe kan de stad een plek bieden voor iedereen en tegelijkertijd ook een gezonde plek zijn om te wonen? Welke crisis verdient voorrang op de andere? Wat kunnen wij zelf betekenen in deze overgang?

Maaike Belder, initiatiefnemer van de Stadskas Tuin van Toorop, een plek van
ontmoeting en ‘vergroening’ midden in de stad en Jeffrey Spangenberg, bevlogen promotor van Slow Food, komen aan woord.

Terug naar homepage

28 oktober

Na afloop een drankje!
19:30 - 21:00
de Ark,
Van Ollefenplein 9 te Amsterdam

Het is mogelijk om de talkshow live bij te wonen. Ook is het mogelijk om de talkshow te volgen via het livestreamkanaal van dealkshow: Nieuw-West Draait Door

Thema:
Event website »