Symposium ‘van ambitie tot aanpak: Zero Waste’

Je bedrijfsvoering verduurzamen naar zero waste gaat veel verder dan afval gescheiden inzamelen. Hoe kun je dit slim én met minder afval doen?

Symposium ‘van ambitie tot aanpak: Zero Waste’

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Je bedrijfsvoering verduurzamen naar zero waste gaat veel verder dan afval scheiden. Een afvalstroom indammen begint al bij de inkoop. Hoe kun je dit slim én met minder afval doen? Hoe beïnvloed je het gedrag van medewerkers en wat gebeurt er eigenlijk bij de verwerking van je afval? Allemaal factoren waar je als organisatie invloed op kunt hebben.
Op dinsdag 3 maart organiseert Green Business Club Nederland het symposium ‘Van Ambitie tot Aanpak: Zero Waste’ om handvatten te geven aan bedrijven die hun afvalstromen (verder) willen verduurzamen.

Programma
Ochtend (plenair)
- Maurice Goudsmith, Categoriemanager Afvalzorg en Grondstoffenmanagement Rijksoverheid, vertelt over de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt en over de circulaire doelstellingen van de Rijksoverheid.
- Egidio Bundel, Programme Developer Circular Economy, vertelt over de circulaire ambities van ABN AMRO.
Marieke Rietbergen, Oprichter Design Innovation Group, vertelt over het onderzoek dat ze deed bij restaurants van IKEA.

Lunch (lunchsessies)
- Inkoop: Hoe kan restafval door slimme inkoop worden voorkomen of de kwaliteit van het afval worden verbeterd?
- Bedrijfsvoering: Hoe ziet slimme en efficiënte afvalinzameling er op de vloer uit?
- Afval: Milieu Service Nederland geeft inzicht in afvalstromen en biedt handvatten om samen te werken.

Middag (plenair)
- Jacqueline Cramer, Professor in Sustainable Innovation, spreekt over de circulaire economie en de rol die bedrijven hierin hebben. Ook de samenwerking in de keten en branche komen aan bod.
- Josieke Moens, RAI Amsterdam en bestuurslid Green Business Club Zuidas, vertelt hoe 27 participanten van GBC Zuidas aan de slag zijn gegaan met het verduurzamen van de afvalstromen.
- Maurice Goudsmith, participant van Green Business Club Beatrixkwartier, vertelt hoe de verduurzaming van afvalstromen in Den Haag Beatrixkwartier is aangepakt. Ook hier zijn data de basis van de samenwerking en hebben de vervolgstappen bepaald.

De middag wordt afgesloten met de presentatie van de Roadmap Zero Waste die bedrijven en organisaties helpt bij het verduurzamen van de afvalstromen.

 

Praktische informatie
Dinsdag 3 maart 9:30 - 15:00 uur
Circl - Gustav Mahlerplein 1B Amsterdam
Gratis entree, aanmelden wel verplicht!
Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

Het symposium is een samenwerking met Amsterdam Economic Board, Milieu Service Nederland, Renewi, RVO Nederland en ABN AMRO.

Terug naar homepage

03 maart

Symposium ‘van ambitie tot aanpak: Zero Waste’
09:30 - 15:00
Circi - Gustav Mahlerplein 1B Amsterdam
Thema: ,
Event website »