De Suri Route: een culinaire tocht door de stad

De Suri Route: een culinaire tocht door de stad

Onze stad heeft honderden verschillende keukens en smaken om te ontdekken. Met de Smaakroutes van Amsterdam nemen wij je graag mee op pad langs adresjes die eruit springen. Omdat ze werken met producten en smaken samengesteld op Van Amsterdamse Bodem, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan of lekkere gezonde plantaardige gerechten serveren.

In deze (gratis) route tipt chef Donovan Kraag welke Surinaamse lekkernijen je moet ruiken, zien én proeven. Zo kan bijvoorbeeld Ricardo's niet ontbreken op zijn route. De maïspap hier is niet te versmaden. Maar hij tipt ook de lekkerste (vega) broodjes én waar je op 1 juli - ter nagedachtenis aan de afschaffing van de slavernij - moet zijn voor Heri Heri. Tot slot geeft Donovan je ook nog een tip voor een mooie tentoonstelling over Suriname. Kortom een route waarvan het water je in de mond loopt. Wanneer ga jij de route doen?


Download de routekaart!

 

 

Hoe werkt het?

Op de routekaart vind je 7 heerlijke Surinaamse adresjes en leuke doe-tips van Donovan. We hebben verschillende routes langs deze locaties gemaakt. Twee wandelroutes, één fietsroute en één route met het OV. Maar het is eigenlijk helemaal aan jou waar je langsgaat en wat je daar bestelt.

Download de routekaart gratis op je telefoon of print hem uit. Verzamel jouw mede-culinaire levensgenieters en trek erop uit.

Tip: check van tevoren even de openingstijden, dan weet je zeker dat jij dat ene overheerlijke pitabroodje kunt proeven! De meeste ondernemers zijn open van woensdag tot en met zaterdag.

 

Trek in meer?

Heb je onze Suri Route gedaan en smaakt het naar meer? Lees hier meer over chef Donovan Kraag en probeer zijn favoriete recept: Surinaamse zuurkool summer style.

De liefde voor Surinaams eten gaat diep, dus daarom vroegen we de ondernemers op de route naar hun bijzondere band met de Surinaamse keuken. Volg ons op Instagram en Tiktok voor de mooiste verhalen achter de heerlijke gerechten.

Wil je op de hoogte blijven van de Smaakroutes van Amsterdam én meer overheerlijke initiatieven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Foto's: Carly Wollaert

 

Download de routekaart

Door het delen van je persoonsgegevens via onderstaand formulier ga je ermee akkoord dat Van Amsterdamse Bodem, onderdeel van Stichting De Gezonde Stad, deze gegevens opslaat en jou de routekaart per mail toestuurt, en ontvang je 12 keer per jaar een update. Het is altijd mogelijk je hiervoor uit te schrijven. Wij gaan uiteraard zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om. Lees hier ons privacy statement. Let op, het duurt enkele minuten voor je de routekaart in je mailbox ontvangt. 

Download Routekaart Suriroute

* indicates required