De Suri Route: een culinaire tocht door de stad

De Suri Route: een culinaire tocht door de stad

Onze stad heeft honderden verschillende keukens en smaken om te ontdekken. Met de Smaakroutes van Amsterdam nemen wij je graag mee op pad langs adresjes die eruit springen. Omdat ze werken met producten en smaken samengesteld op Van Amsterdamse Bodem, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan of lekkere gezonde plantaardige gerechten serveren.

In deze (gratis) route tipt chef Donovan Kraag welke Surinaamse lekkernijen je moet ruiken, zien én proeven. Zo kan bijvoorbeeld Ricardo's niet ontbreken op zijn route. De maïspap hier is niet te versmaden. Maar hij tipt ook de lekkerste (vega) broodjes én waar je op 1 juli - ter nagedachtenis aan de afschaffing van de slavernij - moet zijn voor Heri Heri. Tot slot geeft Donovan je ook nog een tip voor een mooie tentoonstelling over Suriname. Kortom een route waarvan het water je in de mond loopt. Wanneer ga jij de route doen?


Klik hier voor de routekaart

 

Over Donovan

Donovan deed 18 jaar geleden mee aan de eerste lichting van Jamie Olivers FIFTEEN in Amsterdam en leerde het vak als jong jochie bij Ricardo's in de keuken. Na een aantal jaren op verschillende plekken te hebben gewerkt krijgt hij de kans om als Chef de Parti het restaurant van Hotel V aan de Nes in Amsterdam op te zetten. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandige chef en is hij binnenkort te zien in een kookprogramma. Hij kookt niet alleen ontzettend lekker, maar heeft ook missie. Hij wil teruggeven aan de stad. En dat betekent dat het zijn droom is om ooit een eigen restaurant te hebben waar plek is om leerlingen op te leiden! Hoe mooi is dat?

 

Hoe werkt het?

Op de routekaart vind je 8 heerlijke Surinaamse adresjes en leuke doe-tips van Donovan. We hebben verschillende routes langs deze locaties gemaakt. Twee wandelroutes, één fietsroute en één route met het OV. Maar het is eigenlijk helemaal aan jou waar je langsgaat en wat je daar bestelt. Download de routekaart gratis op je telefoon of print hem uit. Verzamel jouw mede-culinaire levensgenieters en trek erop uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip: check van tevoren even de openingstijden, dan weet je zeker dat jij dat ene overheerlijke pitabroodje kunt proeven! De meeste ondernemers zijn open van woensdag tot en met zaterdag.

Heb je onze Suri Route gedaan en smaakt het naar meer? Chef Donovan Kraag deelt graag zijn favoriete recept: Surinaamse zuurkool summer style.

Wil je op de hoogte blijven van de Smaakroutes van Amsterdam én meer overheerlijke initiatieven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Foto's: Carly Wollaert