Ulmus Bakkerij
Als je op zoek bent naar de lekkerste, knapperige, verse zuurdesembroden, of geweldige, zoete baksels, dan zit je bij Ulmus Bakkerij helemaal goed. Yoeri en Elin begonnen de bakkerij in 2018, maar leverden toen alleen aan horeca en andere ondernemingen. Tegenwoordig vind je de heerlijke broden en baksels van Ulmus bij de Espressofabriek in het Westerpark. Je plaatst je bestelling via de website, en kunt het afhalen of laten thuisbezorgen (in bepaalde delen van Amsterdam).
Yoeri en Elin gebruiken zoveel mogelijk lokaal geproduceerde ingrediënten. Zo halen ze meel bij een molen die het graan uitsluitend van Nederlandse akkers haalt.
In januari 2021 openen de deuren van de echte Ulmus Bakkerij. Een eigen bakkerij in de Baarsjes.
Benieuwd naar het aanbod, of wil je een bestelling plaatsen? Check de website.
Ulmus Bakkerij maakt deel uit van De Grote Smaken Route! In deze route neemt chef en (kinder)kookboekenauteur Samuel Levie je mee langs zijn favoriete adresjes, om te proeven en leren over smaak. Op de (gratis) routekaart vind je 7 uiteenlopende adresjes in de wijken Westerpark en Bos en Lommer, getipt door Samuel. Eten, spelen en proeven: het kan allemaal. De route is lopend of met de fiets te volgen, of goed te verdelen over meerdere dagen. Leuk om te doen met het hele gezin!
Afbeelding banner: Macau Photo Agency op Unsplash
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!
Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.