‘t klein kookbedrijf
‘t kleinkookbedrijf maakt grote gebaren met eten. ‘t kleinkookbedrijf bedenkt en produceert culinaire voorstellingen, eetbare verhalen en ontmoetingen aan tafel die alle zintuigen prikkelen. Ze werken met koks van over de hele wereld. Of ze nou net uit Syrië gevlucht zijn of -voor heel even- uit hun vermaarde sterrenkeuken. Iedereen die onvervalste onvergetelijke smaken brouwt, bakt, oogst of bereid wordt betrokken bij het werk van ‘t kleinkookbedrijf.
Maureen de Jong is de oprichter van ’t kleinkookbedrijf, en ontwikkelt de creatieve en culinaire concepten met een multidisciplinaire karakter. Maureen kookt voor, met, bij mensen thuis of op straat. Ze laat mensen proeven, ruiken, vertellen, delen. Ze verzamelt verhalen, smaken, verslavingen, familierecepten, geuren en gebruiken. Eten en de geschiedenis en rituelen die dat eten omgeven ziet zij als een medium om nieuwe wegen te verkennen, performances te maken waarmee ze zintuiglijke ervaringen oproept of een gesprek te verdiept.
Meer weten over Maureen en ‘t kleinkookbedrijf? Check de website.
Afbeelding banner: ‘t kleinkookbedrijf
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar bewoners, kunst en natuur samenkomen. Een blik op Google Sataliet laat meteen zien hoe ontzettend groen deze buurt is. Hun doel is om een groene, circulaire wijk te creëren met betaalbare woningen voor mensen die lastig een plek vinden in de stad!
Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.