‘t klein kookbedrijf
‘t kleinkookbedrijf maakt grote gebaren met eten. ‘t kleinkookbedrijf bedenkt en produceert culinaire voorstellingen, eetbare verhalen en ontmoetingen aan tafel die alle zintuigen prikkelen. Ze werken met koks van over de hele wereld. Of ze nou net uit Syrië gevlucht zijn of -voor heel even- uit hun vermaarde sterrenkeuken. Iedereen die onvervalste onvergetelijke smaken brouwt, bakt, oogst of bereid wordt betrokken bij het werk van ‘t kleinkookbedrijf.
Maureen de Jong is de oprichter van ’t kleinkookbedrijf, en ontwikkelt de creatieve en culinaire concepten met een multidisciplinaire karakter. Maureen kookt voor, met, bij mensen thuis of op straat. Ze laat mensen proeven, ruiken, vertellen, delen. Ze verzamelt verhalen, smaken, verslavingen, familierecepten, geuren en gebruiken. Eten en de geschiedenis en rituelen die dat eten omgeven ziet zij als een medium om nieuwe wegen te verkennen, performances te maken waarmee ze zintuiglijke ervaringen oproept of een gesprek te verdiept.
Meer weten over Maureen en ‘t kleinkookbedrijf? Check de website.
Afbeelding banner: ‘t kleinkookbedrijf
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …