
voor zover bekend is pof het eerste echte ‘korte keten restaurant’ van Nederland. zowel de bar als de keuken maken vrijwel uitsluitend gebruik maken van lokale ingrediënten en producten uit de streek, zelfs de wijnen komen allemaal uit Nederland.
Restaurant Pof, gelegen op het stadslandbouwproject NoordOogst in Amsterdam Noord, werkt nauw samen met lokale voedselproducenten. Het restaurant ligt naast een grasveld, wijngaard, natuurspeeltuin en er zijn ook dieren, zoals varkens en kippen. Pof maakt gebruik van ambachtelijke kooktechnieken, met poffen als specialiteit: producten worden op hoge temperatuur in hun schil gegaard, waardoor ze hun smaak en voedingsstoffen behouden. Het menu is voornamelijk vegetarisch, met veganistische opties en vleesgerechten van de Buitengewone Varkens.
Fotocredits: Pof



Pof
Adres:Meteorenweg 280
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Gartine
Gartine biedt verse gerechten met producten uit eigen moestuin, inclusief biologische eieren en een high tea.

Interview: De Nieuwe Keuken
Freddy en Sophie, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen over hun missie om binnen vijf jaar 10 miljoen borden vlees te vervangen door groenten, aangezien Nederland het minst groente-etende land van Europa is.

SauerCrowd
SauerCrowd maakt gefermenteerde producten met lokale ingrediënten, ondersteunt regeneratieve boerderijen en bevordert darmgezondheid.