Pllek
Pllek omschrijft zichzelf als een relaxed, open-minded en verrassend restaurant. Hun motto ‘Feel good food’ staat voor gezond, duurzaam en verzadigd voedsel binnenkrijgen. Het restaurant maakt bewuste keuzes op het gebied van hun leveranciers, die zo veel mogelijk lokale producten hebben. Het resultaat: een menu met minstens 75% vegetarische gerechten, waarvan 25% veganistisch zijn.
Pllek heeft een missie: “Een belevenis serveren met een menukaart waarvan je met een gerust hart kunt bestellen, zonder af te doen aan smaak en kwaliteit“. Ze maken elk seizoen bijpassende gerechten met unieke smaken, die ze zo duurzaam mogelijk verkrijgen en bereiden. Zo willen ze een zo kort mogelijke voedselketen stimuleren. Daarnaast is er elk seizoen een signature dish op de kaart, die zeer geliefd wordt door velen!
Tip: Hou de agenda in de gaten! Ze organiseren vaak leuke events, bijvoorbeeld met live muziek, DJ’s, yoga, kunst en nog veel meer.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …