Mycophilia
Mycophilia kweekt in Amsterdam-Noord in een aantal containers aan het IJ paddenstoelen, denk aan shiitake, pioppino en nameko, exotische rassen dus. Ze ontwikkelen daarnaast innovatieve energiebesparende producten en productiemethoden om het allemaal zo duurzaam mogelijk te doen.
Ze telen in Amsterdam en voorzien daarmee het hele jaar door de lokale markt van verse paddenstoelen. Deze paddenstoelen worden op de beste kwaliteit substraat geteeld en onder de meest ideale klimaatomstandigheden. De paddenstoelen van Mycophilia zijn onder andere in Pakhuis de Zwijger en LAB111 te eten!
Meer van Amsterdamse bodem
Wild Child Cacao
Wild Child Cacao maakt ambachtelijke cacao repen en drankjes in Amsterdam Noord, met duurzame cacaobonen.
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Local2Local
Local2Local bevordert een korte voedselketen door lokale en verse prodcuten te leveren aan verschillende organisaties.