Mycophilia
Mycophilia kweekt in Amsterdam-Noord in een aantal containers aan het IJ paddenstoelen, denk aan shiitake, pioppino en nameko, exotische rassen dus. Ze ontwikkelen daarnaast innovatieve energiebesparende producten en productiemethoden om het allemaal zo duurzaam mogelijk te doen.
Ze telen in Amsterdam en voorzien daarmee het hele jaar door de lokale markt van verse paddenstoelen. Deze paddenstoelen worden op de beste kwaliteit substraat geteeld en onder de meest ideale klimaatomstandigheden. De paddenstoelen van Mycophilia zijn onder andere in Pakhuis de Zwijger en LAB111 te eten!
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …