Karma Kebab
Het grootste kebab merk ter wereld, allemaal vanuit Amsterdam. De ambities liggen hoog voor Karma Kebab. De jongens werden door Lowlands in 2018 gevraagd om na te denken over een duurzame nachtsnack, waardoor ze op zoek gingen in een straal van 20km rondom Lowlands naar mogelijke ingrediënten. Voorwaarden: Zo lokaal en duurzaam mogelijk, maar bovenal on-ge-lo-fe-lijk lekker.
De kebab van knolselderij en tarwe was op Lowlands een doorslaand succes, mede doordat vleeseters helemaal niet doorhadden dat ze plantaardig aan het eten waren. Zo rolden ze onbedoeld door in de festival-wereld. Oprichter Pascal Labrie: ‘Na Lowlands werd ik gebeld door Into The Great Wide Open of ik wilde komen met de food truck. Die had ik helemaal niet, maar heb ik toen geleend!’ De festivals hebben later ook bepaald hoe het bedrijf eruit zou zien: kebab en feest zijn niet los van elkaar te zien en worden in alles wat Karma Kebab doet bij elkaar gebracht.
Karma Kebab is in Amsterdam te vinden bij verschillende horeca-locaties en supermarkten of te bestellen via Flink, Gorillas en Crisp.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …