
Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten. Stijn en Branco zamelen de restproducten zelf in en verwerken het tot smaakvolle likeuren. Hun missie is om een circulaire productieketen te creëren, waarin afval niet verloren gaat. Het idee ontstond uit frustratie: maar liefst 30% van al ons voedsel en drinken belandt in de prullenbak, terwijl het vaak nog vol voedingsstoffen en smaak zit. Zonde! Dik & Schil laat zien dat duurzaamheid en een lekker drankje hand in hand kunnen gaan.
Wil je weten waar je de likeuren kunt kopen? Kijk dan op de website!
Fotocredits: Dik & Schil


Meer van Amsterdamse bodem

Thull’s Deli
Thull’s Deli brengt unieke pickles en dranken, met passie voor fermentatie, smaak en gezonde maaltijden.

Helen’s Free Food Market
Helen’s free food market helpt mensen met een kleine portemonnee in Amsterdam Noord door heerlijke groenten, fruit en brood gratis weg te geven.

Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.