Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren gemaakt van koffiedik en sinaasappelschillen, zodat je echt verantwoord kunt genieten. Op eigen kracht zamelen Stijn, Branco en Luc koffiedik en sinaasappelschillen in en maken daar likeur van. Zij hebben een visie: een circulaire productieketen waarbij een restproduct een grondstof wordt. Ontstaan uit een ergernis, 30% van al ons eten en drinken verandert in afval ondanks dat veel daarvan nog vol zit met voedingsstoffen en smaak, zonde!
Dik & Schil wil laten zien dat duurzaamheid ook leuk kan zijn en dat circulariteit kan leiden tot fantastische producten.
Bekijk de producten en verkooppunten op de website van Dik & Schil.
Meer van Amsterdamse bodem
Jara
Jara maakt biologische sauzen en salsa’s met lokaal verbouwde groenten en stimuleert educatie over duurzame landbouw.
Taste Before You Waste
Taste Before You Waste strijdt tegen voedselverspilling door overtollig voedsel te gebruiken voor markten, diners en workshops.
Restaurant Elixer
Restaurant Elixer combineert circulaire gerechten met buurtinitiatieven om bewustzijn rond korte ketens en stadslandbouw te vergroten.