Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten. Stijn en Branco zamelen de restproducten zelf in en verwerken het tot smaakvolle likeuren. Hun missie is om een circulaire productieketen te creëren, waarin afval niet verloren gaat. Het idee ontstond uit frustratie: maar liefst 30% van al ons voedsel en drinken belandt in de prullenbak, terwijl het vaak nog vol voedingsstoffen en smaak zit. Zonde! Dik & Schil laat zien dat duurzaamheid en een lekker drankje hand in hand kunnen gaan.
Wil je weten waar je de likeuren kunt kopen? Kijk dan op de website!
Fotocredits: Dik & Schil


Meer van Amsterdamse bodem
Interview: René van Buurtkeuken Slotermeer
Bij Buurtkeuken Slotermeer is eten van gered voedsel de verbindende factor. Maar het is niet alleen maar eten redden en duurzaam bezig zijn. Wij spraken uitgebreid met initiatiefnemer René de Cock.
Van afval naar aarde: Zo maak je zelf compost van je GFT-restjes!
Composteren klinkt misschien als iets voor op een boerderij of in een tuin. Maar met alleen een balkon of een hoekje in de keuken kun je al aan de slag!