Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren van koffiedik en sinaasappelschillen, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten. Stijn en Branco zamelen de restproducten zelf in en verwerken het tot smaakvolle likeuren. Hun missie is om een circulaire productieketen te creëren, waarin afval niet verloren gaat. Het idee ontstond uit frustratie: maar liefst 30% van al ons voedsel en drinken belandt in de prullenbak, terwijl het vaak nog vol voedingsstoffen en smaak zit. Zonde! Dik & Schil laat zien dat duurzaamheid en een lekker drankje hand in hand kunnen gaan.
Wil je weten waar je de likeuren kunt kopen? Kijk dan op de website!
Fotocredits: Dik & Schil


Meer van Amsterdamse bodem
Tips tegen voedselverspilling
Wist je dat we in Amsterdam elk jaar 49 miljoen kilo eten weggooien? Zonde én slecht voor het klimaat! Leer hier hoe je makkelijk minder verspilt.
Clay’s Bananenbrood
Clay’s Bananenbrood biedt duurzaam, ambachtelijk en gezond bananenbrood, gemaakt van geredde bananen en volledig vegan, lactosevrij en zonder conserveringsmiddelen.