Dik & Schil
Dik & Schil maken duurzame likeuren gemaakt van koffiedik en sinaasappelschillen, zodat je echt verantwoord kunt genieten. Op eigen kracht zamelen Stijn, Branco en Luc koffiedik en sinaasappelschillen in en maken daar likeur van. Zij hebben een visie: een circulaire productieketen waarbij een restproduct een grondstof wordt. Ontstaan uit een ergernis, 30% van al ons eten en drinken verandert in afval ondanks dat veel daarvan nog vol zit met voedingsstoffen en smaak, zonde!
Dik & Schil wil laten zien dat duurzaamheid ook leuk kan zijn en dat circulariteit kan leiden tot fantastische producten.
Bekijk de producten en verkooppunten op de website van Dik & Schil.
Meer van Amsterdamse bodem
Interview: De Nieuwe Keuken
Interview: De Nieuwe Keuken Freddy Tratlehner en Sophie Nieuwenhuijsen – Tielrooij, oprichters van De Nieuwe Keuken, vertellen hoe zij een …
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief
Interview: Nanouk over Baaibuurt Collectief Nanouk is actief in het Baaibuurt Collectief op Zeeburgereiland, Baaibuurt is een unieke wijk waar …
Interview: Onze Groenteboer
Anna en Fabio dragen bij aan een duurzamer en gezonder Amsterdam door lokale, voedzame groenten te verbouwen en mensen uit de stad te verbinden met het land.