
Bij Café De Ceuvel draait alles om goed eten én een groenere wereld. ze zijn een van de meest innovatieve en duurzame experimenten in Europa.
Bij Café De Ceuvel, één van de plekken op de Bord tot Bodem Route, draagt alles wat je eet of drinkt bij aan een betere wereld. De keuken is helemaal veganistisch en kookt zonder gas. Zelfs de koffie is CO₂‑vrij!
Maar er is nog meer. Op het terrein zie je slimme manieren om kringlopen te sluiten. De toiletten gebruiken bijvoorbeeld geen water en zorgen voor meststoffen. Daarmee worden de planten gevoed die helpen de vervuilde grond schoon te maken.
Duurzaam betekent hier niet alleen goed voor de aarde, maar ook goed voor mensen. Zo werken ze samen met de Stadspas, zodat iedereen – ook met een kleiner budget – kan genieten van een gezonde en betaalbare maaltijd. Samen maken we duurzaam leven voor iedereen mogelijk!
Fotocredits: De Ceuvel



De Ceuvel
Adres:Korte Papaverweg 4
Amsterdam
Meer van Amsterdamse bodem

Pal & Leo
Pal & Leo maakt gezonde, gluten-vrije, biologische granola’s met 60% noten.


Anna’s Tuin en Ruigte
Sociaal en educatief Permacultuurproject in het Amsterdam Science Park.

Plantaardiger eten: gezond, lekker en Amsterdam op z’n best!
Steeds meer mensen kiezen vaker voor plantaardig eten – niet omdat het moet, maar omdat het lekker, gezond en beter voor de wereld is.