Chilli Chan’s
De missie van Eyan, het brein achter Chilli Chan’s, is om de heerlijkste Chinese smaken naar jou tafel te brengen. Daarvoorgebruikt Eyan natuurlijke, lokaal toegankelijke ingrediënten zonder conserveermiddelen. De visie van Chilli Chan’s is om het leven smaakvoller en heter te maken doormiddel van haar chilli olie, wat bij elk recept en gelegenheid een beetje Chinese cultuur toevoegt. Want zoals Eyan het ziet: “Live Life on the Spicy Side!”.
Eyan was in Hong Kong geboren en in Sydney opgegroeid. Van jongs af aan had haar familie nooit zout en peper op de tafel staan, maar juist huisgemaakte chilli en XO sauzen van haar Taiwanese moeder. Zeven jaar geleden verhuisden Eyan naar Duitsland en daarna Amsterdam, waar ze bij geen enkele Aziatische supermarkt chilli olies en sauzen kon vinden die smaakten zoals die van haar jeugd. Tijdens de 2021 lockdown miste Eyan de punch en crunch van haar moeder’s chilli olie en huisgemaakte maaltijden, en ook haar familie. Daardoor kwam ze op het idee om haar moeder’s chilli olie te recreëren, maar met haar eigen moderne twist. Na veel enthousiasme van haar vrienden over haar Chilli olie, besloot Eyan om Chilli Chan’s op te richten en met andere te delen.
Je kan de sauzen van Chilli Chan’s bestellen via haar website. Vaak staat ze ook op verschillende markten, dus check haar instagram voor updates!
Meer van Amsterdamse bodem
Clay’s Bananenbrood
Clay’s Bananenbrood biedt duurzaam, ambachtelijk en gezond bananenbrood, gemaakt van geredde bananen en volledig vegan, lactosevrij en zonder conserveringsmiddelen.
Pllek
Pllek biedt verrassende, gerechten met 75% vegetarische opties en veel seizoensgebonden smaken.
Max&Bien
Max&Bien maakt plantaardige kazen met natuurlijke smaken en ambachtelijke technieken voor een verantwoorde keuze.