Slow Food Proeverij

Schuif digitaal aan bij de Slow Food Proeverij op donderdag 10 december!

Slow Food Proeverij

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Slow Food viert feest! Op donderdag 10 december is het Terra Madre Dag: de verjaardag van Slow Food. Om deze feestelijke dag te vieren, nodigt Slow Food Nederland je uit voor een interactieve online proeverij met bijzondere Ark van de Smaak producten. Verwacht een onvergetelijke avond vol verrassende verhalen en smakelijke producten!

Slow Food Proeverij
Wanneer mag een product ‘boerenkaas’ heten? Wat is het verschil tussen jonge en oude Friese turfgerookte droge worst? Hoe draagt ambachtelijk gestookte Limburgse perenappelstroop bij aan biodiversiteit en behoud van authentiek landschap? Deze en andere prangende vragen leggen hosts Guus Thijssen en Eva Flantua op donderdag 10 december 2020 voor aan een vijftal Slow Food producenten. Ook gaan ze in gesprek met niemand minder dan culinair auteur, Nadia Zerouali, die als tafeldame haar visie zal geven op het gebruik van ambachtelijke streekproducten in de hedendaagse Nederlandse keuken.

Schuif je digitaal aan? Meld je uiterlijk zondag 6 december 2020 gratis aan via deze link.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 10 december 20:00
  • Waar: online
  • Aanmelden: uiterlijk 6 december via deze link
  • Kosten: gratis

Over Terra Madre Dag
Ieder jaar op 10 december is het Terra Madre Dag. Op deze dag viert Slow Food de diversiteit van haar wereldwijde netwerk. Sinds de oprichting in 1989 in Italië is de beweging gegroeid van 15 naar 160 landen, met meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten die zich inzetten voor good, clean en fair voedsel voor iedereen. Tijdens Terra Madre Dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan kleinschalige producenten, unieke ambachten, diverse culturen, behoud van unieke dierenrassen, gewassen en producten. Slow Food’s filosofie ‘good, clean en fair voedsel voor iedereen’ ligt in het hart van de beweging en loopt als rode draad door alle activiteiten die op Terra Madre Dag georganiseerd worden. Terra Madre Dag is daarmee dé dag voor het hele Slow Food netwerk om duurzaam en eerlijke geproduceerde streekproducten in de schijnwerpers te zetten.

Foto banner: Slow Food

Terug naar homepage

10 december

Slow Food Proeverij
20:00 - 21:30
Online
Thema:
Event website »
Aanmelden »