Side Dish #3

Side Dish duikt in de wereld van voedselonderzoeken.

Side Dish #3

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Side Dish duikt in de wereld van voedselonderzoeken.

Side Dish nodigt kunstenaars uit die eten op een andere manier benaderen. Voedsel kan in hun werk worden gebruikt als een thema, als materiaal of de voedselketen als onderwerp van hun praktijk. Tijdens de 5 Side Dish-evenementen gedurende het hele jaar, werkt elke artiest samen met een expert - een professional die betrokken is bij de lokale voedselproductie - en een chef-kok.

Voor de derde editie is het de beurt aan kunstenaar en architect Rain Wu in samenwerking met Oesterzwamkweker Rob Hermans. Met haar show, Simultaneous Melodies, haalt Rain Wu inspiratie uit het symbiotische systeem van nutriëntendeling dat zich onder de grond afspeelt voordat er champignons tot het licht komen.

Het diner dat door Axe & Porridge (Sander Uitdehaag en Veniamin Kazachenko) wordt verzorgd zal worden verspreid tussen de sculpturale werken en zal worden gedeeld in plaats van geserveerd, in de geest van de symbiose van schimmels.

Een ticket voor het evenement is €20,80 inclusief diner. Tickets kun je hier kopen. Het evenement is Engelstalig.

---

Corridor Project Space is een onafhankelijk en interdisciplinair initiatief voor hedendaagse kunst in Amsterdam met binnen- en buiten tentoonstellingsruimtes. Corridor Project Space gelooft in het belang van experimentele kunstpraktijken die zich richten op het creëren van nieuwe inhoud die buiten het netwerk ligt van de institutionele en commerciële kringen. Corridor Project Space wordt gerund door Suzan Kalle, Suat Öğut en Muge Yilmaz en onze lieve collega's en vrijwilligers! Met dank aan Nolwenn Salaün.

Side Dish wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de gemeente Amsterdam.

 

Bron: Corridor Project Space, Foto: Mea Mu via Unsplash.

Terug naar homepage

28 juni

Side Dish #3
19:00 - 22:30
Corridor Project Space
Veemkade 574
1019 BL Amsterdam
Thema: , , ,
Aanmelden »