Side Dish #2

Duik in de wereld van onze voedselvoorziening tijdens deze tweede editie van Side Dish, een reeks evenementen waarin de producten die we eten onder de loep genomen worden.

Side Dish #2

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Duik in de wereld van onze voedselvoorziening tijdens deze tweede editie van Side Dish, een reeks evenementen waarin de producten die we eten onder de loep genomen worden.

Elke editie laten kunstenaars zien hoe zij voedsel op een andere manier benaderen. Voedsel kan in het werk worden gebruikt als een thema, materiaal of als onderwerp van hun praktijk. Tijdens de vijf Side Dish-evenementen in 2019, werkt de kunstenaar samen met een expert die betrokken is bij de lokale voedselproductie en een chef-kok.

Op 3 mei zal schilderes Ragna Bley laten zien hoe een artistieke benadering de voedselervaring beïnvloedt en zal zij licht werpen op de relatie tussen esthetische- en smaakervaringen.

Gedurende de avond, presenteert onderzoeker Tim van Koolwijk zijn werk dat is gebaseerd op een relatief nieuw keuken ingrediënt: Spirulina. Hij is de oprichter van Spireaux, dat zich als bedrijf bezighoudt met het kweken van verse Spirulina. Zij produceren eiwitten met 99% minder land en water in vergelijking met andere eiwitbronnen. De missie van Spireaux is om op duurzame wijze gezond voedsel te produceren in Nederland, om de planeet en de mensen die erop wonen gezonder te kunnen maken.

Voor het diner creëren Axe & Porridge (Sander Uitdehaag en Veniamin Kazachenko) een vegetarische maaltijd. Het duo werkt als kunstenaar en chef-kok en improviseert aan de hand van nieuwe ontmoetingen.

Tickets koop je hier, kosten € 20,80 inclusief diner en kunstenaarsgesprek

Side Dish wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, de gemeente Amsterdam en the Office of Contemporary Art Norway.

De foto betreft een kustwerk van Ragna Bley.

Terug naar homepage