Roodflora kaas maken

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

In deze workshop schuift de auteur van hét Nederlands zelf-maak-kaasboek ‘Kaas uit Eigen Keuken‘ Nils Koster digitaal aan in de Wateetons workshopkeuken voor een serie over zelf kaas maken.

Deze editie leer je zelf roodflora kaas maken, ook wel gewassen korstkaas genoemd. Denk aan Port Salut, Fontina en Morbier. Lekker pittige kazen die gebruik maken van een bijzondere cultuur B. linens.

Je wordt aan de hand genomen door de chefs, die je alles leren, van de tools die je nodig hebt tot alle stappen, van het verzuren, stremmen, koken, persen, en rijpen.

Het is €14,99 inclusief een waardebon van €5 voor starterculturen.nl én een kortingsbon voor een bezoek aan de Vlielander kaasbunker.

WAT GA JE LEREN?

  • Foodwriters Meneer Wateetons en Nils Koster leren je samen alles over het zelf maken van kaas, en geperste roodflora kaas in het bijzonder.
  • Na afloop snap je waarom je doet wat je doet.
  • Geen trucjes maar begrip. Geen vaste recepten, maar inzicht.
  • Welke ingrediënten heb je nodig, en welke materialen. En hoe kom je daar aan?
  • Duidelijke theorie en alle stappen voorgedaan.
  • Vega vriendelijk.
  • Saai? Moeilijk? Welnee, als auteurs weten Nils en Meneer als geen ander hoe je droge stof sappig én begrijpelijk kan brengen.
  • Al je vragen beantwoord tijdens de Q&A aan het eind van de workshop.
  • Inclusief GRATIS download van de samenvatting na afloop in je inbox.
  • Een kortingsbon om direct de benodigde ingrediënten en materialen te kopen bij starterculturen.nl én een kortingsbon voor een bezoek aan de Vlielander kaasbunker.
  • Inclusief een terugkijkvideo voor als je die avond zelf er niet bij kunt zijn.

Meld je hier aan!

Terug naar homepage