Restaurants van Morgen

Een gezonder en duurzamer voedselaanbod rondom Leidseplein.

Restaurants van Morgen

Op en rondom het Leidseplein en het Max Euweplein in het centrum van Amsterdam zijn ongelooflijk veel restaurants, eettenten en barretjes te vinden. Het is een drukbezocht stukje Amsterdam, waar geshopt, gedanst, gegeten en gedronken wordt. Het voedselaanbod is hier overwegend ongezond en niet-duurzaam. Gemak en snelheid voeren hier de boventoon.

Greendish, gemeente Amsterdam en Rabobank zien kansen om in dit gebied te zorgen voor een gezonder en duurzamer voedselaanbod samen met de horecaondernemers. Dat doen ze met Restaurants van Morgen! Restaurants van Morgen biedt horecaondernemers een economische kans en businessmodel om gezond en duurzaam eten te serveren en hen te ondersteunen in deze transitie. Er wordt onder andere advies geboden en kennis gedeeld over hoe gezond en duurzaam hand in hand kan gaan met een goede marge, over toekomstbestendig ondernemerschap. Daarbij wordt een netwerk van deelnemende ondernemers opgezet voor het uitwisselen van opgedane of bestaande kennis.

Met de YourChoice-campagne gaan horecaondernemers een gerecht op de kaart verduurzamen en gezond maken. Verschillende ondernemers doen mee, zoals restaurant Leidse, Bollywood, Topkapi, Wagamama, De Waard, Café Americain, Café Reynders, De Balie, Kop van Jut en MC Donalds. Lees hier meer over Restaurants van Morgen!

En kijk hier wat de restaurants bespaard hebben door mee te doen.