Reclaim the Seeds

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Reclaim the Seeds is een evenement waarbij het uitwisselen van zaden en informatie wordt gecombineerd met discussie over politieke thema’s en praktische workshops. Het doel is meer mensen betrokken te krijgen bij de strijd voor agrarische biodiversiteit en een robuuste, duurzame voedselproductie. Door de uitwisseling van zeldzame en aparte rassen te stimuleren draagt het project hier direct aan bij.

Reclaim the Seeds (= Laten we de zaden weer opeisen) is begonnen als protest tegen de nieuwe EU-zadenwetgeving. Op het moment ligt er meer focus bij het verzet tegen patenten op gewassen en een klimaatneutrale, ‘fossiel vrije’ landbouw. In het programma komen ook andere praktische, theoretische en politieke landbouwgerelateerde onderwerpen aan bod.

Zoekend naar de beste mogelijkheid om Reclaim the Seeds dit jaar doorgang te laten vinden hebben ze besloten een digitale editie te organiseren. Twee dagen met workshops, lezingen en mogelijkheden tot zadenruil.

Noteer 20 en 21 maart in je agenda!

Tijd: beide dagen van 09.00 tot 18.00 uur (onder voorbehoud)
Kosten: Meedoen is gratis, een donatie wordt gewaardeerd.

Op het programma staan verschillende lezingen van onder andere Kwekerij A8, die vertellen over het belang van zaadvaste rassen.

Bekijk voor het volledige programma de website via de link!

Terug naar homepage