Openingsfeest Buurderij Buuf&Buur Nieuwendam

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Nog meer Amsterdammers kunnen binnenkort lokaal en rechtstreeks bij de boer kopen.  Dinsdag 2 november opent Roel Sluitman zijn Buurderij op de locatie Buuf & Buur op het Purmerplein in Nieuwendam. Er zijn dan acht Buurderijen in Amsterdam te vinden.

De opening vindt plaats tussen 17.00 en 19.00 uur. Het belooft een spektakel te worden die je niet wil missen! Er zijn speciale proeverijen van seizoensproducten, live muziek ter gelegenheid van de opening en je kunt je verse producten meteen ophalen!

In 2020 besloot Ruud Sluitman om het roer om te gooien. Al langere tijd had hij belangstelling voor het zelf kweken van voedsel en is daarom met een opleiding Stadslandbouw begonnen. Een Buurderij beheren geeft hem de kans om al met voedingsproducten aan de slag te gaan en om bij te dragen aan de directe verkoop van boeren en ambachtslieden uit de regio aan consumenten. Het lijkt Roel een mooi avontuur om in zijn eigen wijk bij te dragen aan een plek waar zichtbaar wordt hoe stad en platteland met elkaar bonden zijn.

Bij Boeren & Buren bestel je verse producten online. Een keer per week haal je deze af bij de Buurderij. Het concept speelt in op de groeiende behoefte van Amsterdammers om rechtstreeks en lokaal bij de boer te kopen. Via de website www.boerenenburen.nl koop je rechtstreeks bij plaatselijke boeren en producenten dichtbij jou in buurt. Van dagverse groenten en fruit tot ambachtelijke honing. Je haalt de producten op bij je Buurderij in de buurt. De gemeente Amsterdam wil in de komende 10 jaar dat 25% van de Amsterdamse voedselconsumptie lokaal geproduceerd wordt. Een ambitie die Boeren & Buren ondersteunt. ‘Wij zien potentie voor een Buurderij in iedere wijk van Amsterdam’, aldus Patrick de Cock van Boeren & Buren.

Terug naar homepage