Op weg naar een Gezonde Stad

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Een avond vol feiten, cijfers en ideeën over een duurzaam Amsterdam met speciale aandacht voor gezond en betaalbaar eten zonder verspilling.

Hoe gaan we voedselverspilling tegen?

Amsterdam wordt drukker, duurder en minder groen en dit heeft invloed op onze gezondheid. In de grootste stad van Nederland is het soms lastig om gezond en duurzaam te leven. Wat kunnen we doen om Amsterdam nog fitter, meer bloeiend en veerkrachtiger te maken? Om hier een antwoord op te vinden duiken we in de feiten en cijfers over de gezondheid van Amsterdam en al haar inwoners. Dit doen we aan de hand van onze eigen De Gezonde Stad Monitor, waarin elk jaar de voortgang van de duurzame ontwikkeling van Amsterdam wordt bijgehouden. Dat gebeurt op zes thema’s: voedsel, groen, lucht & vervoer, energie, water en circulariteit.

Deze avond staat het thema voedsel centraal, want daar valt nog heel wat winst te behalen. In Nederland wordt jaarlijks 2 miljard kilo aan voedsel weggegooid, dat is genoeg om 5 miljoen mensen een jaar lang van eten te voorzien. Dit terwijl steeds meer mensen moeite hebben om voldoende gezond voedsel aan te schaffen. Deze avond duiken we in het voedselvraagstuk voor de stad Amsterdam: hoe zorgen we voor minder voedselverspilling en voldoende gezond voedsel voor alle inwoners?

Voor meer informatie en om een plekje te reserveren, klik hier!

Terug naar homepage

01 februari

20:00
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Thema:
Event website »
Aanmelden »