Online Talk ‘Voedsel Verbouwen in de Stad’

Een portie food for thought en inspirerende tips om eigen eten te verbouwen in de stad.

Online Talk ‘Voedsel Verbouwen in de Stad’

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Hoe draagt voedsel verbouwen bij aan de veerkrachtigheid van een stad? Hoe kan een ‘grow-your-own-mindset’ bewoners in de stad empoweren?

Op 12 november organiseert Bloei & Groei een online talk met drie powervrouwen die zich bezighouden met voedselvraagstukken in stedelijke gebieden. Deze experts zullen ons met thought bites uit steden als Accra, Amsterdam en Breda inspireren en verschillende perspectieven meegeven.

Sprekers:

  • Afra Foli (Accra) is sociaal geograaf en bezig met onderzoek over ‘veerkrachtige’ steden. Ze is zelf geen farmer, maar het zit in haar bloed. Met voorbeelden uit Accra gaat Afra in op de rol van 'urban farming' in de stad als aanjager voor verandering.
  • Dalila Sayd (Breda) is oprichtster en directeur van Stichting Het Eetschap. Met Het EETschap werkt ze aan een sociaal voedsellandschap waarin iedereen de kans krijgt om goed te eten en mee te doen.
  • Rosa van Giessen (Amsterdam) is tuincoach bij Bloei & Groei in Amsterdam Zuid-Oost, een activist met boerenverstand en Griekse roots. Ze maakt ook onderdeel uit het stadslandbouw collectief Cityplot Amsterdam.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 12 november 20:00
  • Waar: online via Zoom
  • Aanmelden: via deze link
  • Kosten: gratis

'Voedsel Verbouwen in de Stad' is onderdeel van het online programma 'Not Just a Meal' van Bloei & Groei. Not Just a Meal is een slow food programma van o.a online talks, lezingen en thought bites over de rol van voedsel in ons dagelijks leven waarmee we het gesprek over duurzaamheid en gezondheid op een meer inclusieve manier willen voeren.

Over Bloei & Groei
Bloei en Groei is een organisatie in Amsterdam Zuid-Oost die community gardens opzet voor vrouwen met een pioniersgeest. Samen zetten ze de Bijlmer in bloei en verbouwen ze hun eigen biologische groenten en kruiden.

 

Terug naar homepage