Online Talk ‘Food Sporen’

Een online talk over de betekenis die we aan eten geven, ook in relatie tot identiteit, spiritualiteit en cultuur.

Online Talk ‘Food Sporen’

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Eten is belangrijk: wat we eten, de manier waarop we het bereiden en de associaties en emoties hierbij. Het geeft ons betekenis en 'it feeds our soul'. In deze online talk gaan we in gesprek met Melissa Korn (Ik eet cultuur), Lelani Lewis (Code Noir), en One’Sy Muller (This Girl can Cook) over de betekenis die we aan eten geven, ook in relatie tot identiteit, spiritualiteit en cultuur.

Sprekers:

  • Lelani Lewis is chef-kok en culinair activist. Met haar artistiek project Code Noir onderzoekt ze de historische context van ons voedsel. Code Noir is een culinaire reis door de koloniale geschiedenis en wereldwijde handelsroutes.
  • Melissa Korn is oprichter van Ik eet cultuur, waarmee zij de betekenis van cultuur en identiteit door de lens van eten onderzoekt.
  • One’sy Muller (Amsterdam) is radio DJ bij NPO Radio 2. Naast dat zij een liefde heeft voor soulmuziek, is soul food ook part of her business. Met haar zus Tewa heeft ze het kookplatform This Girl Can Cook opgericht waarbij oma’s authentieke Surinaamse recepten worden gewaarborgd of een gezonde twist krijgen.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 19 november 20:00
  • Waar: online via Zoom
  • Aanmelden: via deze link
  • Kosten: gratis

'Food Sporen' is onderdeel van het online programma 'Not Just a Meal' van Bloei & Groei. Not Just a Meal is een slow food programma van o.a online talks, lezingen en thought bites over de rol van voedsel in ons dagelijks leven waarmee we het gesprek over duurzaamheid en gezondheid op een meer inclusieve manier willen voeren.

Over Bloei & Groei
Bloei en Groei is een organisatie in Amsterdam Zuid-Oost die community gardens opzet voor vrouwen met een pioniersgeest. Samen zetten ze de Bijlmer in bloei en verbouwen ze hun eigen biologische groenten en kruiden.

Terug naar homepage

19 november

Online Talk 'Food Sporen'
20:00
Online, via Zoom
Thema:
Event website »
Aanmelden »