Onderwijs voor stadslandbouw en groen ondernemerschap in de stad

Urban Green Train Multiplier Event

Onderwijs voor stadslandbouw en groen ondernemerschap in de stad

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Stadslandbouw wordt steeds meer gezien als een veelbelovend terrein voor de ontwikkeling van nieuwe business initiatieven. Echter, het starten van een stadsboerderij vereist een verscheidenheid aan kennis en vaardigheden.

Weten hoe je planten moet kweken of dieren moet houden is geen garantie voor succes; je moet de markt en sociale netwerken kunnen analyseren, een strategisch plan kunnen maken en kunnen reageren op nieuwe trends, maar ook resultaten kunnen beheren en monitoren zodra het initiatief draait.

Het is ook van cruciaal belang innovatief en duurzaam te zijn en optimaal gebruik te maken van multifunctionele resources. Het Urban Green Train project, dat in de laatste jaren werd gerealiseerd met een team van 4 Europese landen, stimuleert en ondersteunt baanbrekende stadslandbouw business initiatieven door het versterken van kennisuitwisseling, samenwerking en innovatie tussen hoger onderwijs, MKBs, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers.

Tijdens deze middag zullenĀ een aantal van de bevindingen en resultaten worden gedeeld van het project, zoals een innovatieve training cursus over stadslandbouw, innovatie en ondernemerschap.

De voertaal is Engels. Kijk voor het volledige programma op de website.

Terug naar homepage

30 maart

Onderwijs voor stadslandbouw en groen ondernemerschap in de stad
14:00 - 17:30
Aeres, Stadhuisstraat 18, Almere
Thema:
Event website »