Ondernemers voor een gezond Amsterdam

80% van het aanbod in supermarkten is ongezond en de prijs van groente en fruit is de afgelopen tien jaar gestegen, terwijl de prijs van snoep en ijs juist gedaald is. Gelukkig neemt het aantal Amsterdammers met overgewicht wel licht af, ook al is dit met bijna 40% van de volwassene in 2020 nog steeds veel te veel.

Ondernemers voor een gezond Amsterdam is een netwerk van gezonde ondernemers: van de gezonde koffiebar in Nieuw-West tot delicatessenzaak met zelf gefermenteerde groente pickles in Oost en van een toegankelijke gezonde buurtsuper in Noord tot de biodynamische geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Via dit netwerk komen al deze ondernemers samen om elkaar te versterken, nieuwe verbindingen te leggen en meer impact te kunnen maken. Door samen te werken en krachten te bundelen komen we tot een gezonder voedselaanbod in de stad met daarbij een extra focus op kinderen en de toegankelijkheid van gezond voedsel. Op naar een gezonde generatie in 2040.

Meedoen?

Het netwerk is er voor alle ondernemers die Amsterdam gezonder willen maken. Of je nu invloed hebt op de Amsterdamse voedselomgeving, je productie en/of verkoop van voedsel tot je kerntaak behoort (zoals winkels, groothandel etc.) of een beeldbepalende functie hebt binnen de voedselomgeving (zoals publieke instellingen en organisaties). Wil jij je aansluiten bij dit netwerk of ken je een ondernemer die zich inzet voor een gezond Amsterdam? Lees dan hier meer over onze doelstellingen en uitgangspunten en klik hier om het aanmeldformulier in te vullen of stuur deze pagina door! 

Wie is Ondernemers voor een gezond Amsterdam?

Het netwerk is onderdeel van Van Amsterdamse Bodem; een platform met als doel gezond, duurzaam en lokaal voedsel aantrekkelijker te maken voor de Amsterdammer. Duurzaamheidsorganisatie De Gezonde Stad is trekker van dit platform. Het netwerk is ontstaan als initiatief van de GGD Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Health and Technology Institute (AHTI) en Vrije Universiteit Amsterdam.

De ondernemers

Hieronder vind je de ondernemers die nu zijn aangesloten bij het netwerk. De samenwerking wordt doorlopend uitgebreid met nieuwe ondernemers.

                              

Bizim Ufuk                                 Coffeemania Slotermeer                Ridammerhoeve

                             

Sportfondsenbad Oost             Thull’s Deli                                    PANCAKES Amsterdam

               

Aslan Versmarkt                       Baking Lab

Aanmelden

Wil jij je aansluiten bij dit netwerk? Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met Marijn Kallenberg via marijn@degezondestad.org.