Nationale zaaidag

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Dit jaar opent The Pollinators rondom Nationale Zaaidag voor de vierde keer de Voedselbanken voor Bijen! Of beter gezegd: jullie doen dat. The Pollinators zorgen voor de buzzz eromheen.

Wegens de overweldigende animo is ons doel om dit jaar maar liefst 1500 particulieren door het hele land te voorzien van een uitdeelpakket. Dat moet dan op 22 april culmineren in een zaaifestijn dat z’n weerga niet kent. Met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen inzaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel! Extra zaaien: broodnodig voor bestuivers! Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn.

Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie verre van rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Door een diversiteit aan biologische bloemen te zaaien, helpen we bestuivende soorten aan hun broodnodige krachtvoer.

In de weken voorafgaand aan Nationale Zaaidag haal je bloemzaden bij een van de 1500 Voedselbanken voor Bijen! Wil je voedselbank voor bijen worden? Dat kan, Meld je nu aan. Voor jouw eigen (gratis) zaaisetje kan je ook op deze link terecht!

Wil je je eigen zaadbom leren maken? Check deze blog!

Foto door Tania P via Unsplash

Terug naar homepage