Met de boer aan tafel

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Duurzame producten, voor eerlijke prijzen, van lokale producenten. Het klinkt als dé oplossing, maar hoe komen we daar? Een recent verschenen rapport van de Raad voor de Leefomgeving biedt perspectief, voor boeren, beleidsmakers, consumenten en retailers. In media worden boeren vaak in kwaad daglicht gezet, maar boeren zijn niet de enige verantwoordelijke voor een duurzame en gezonde maaltijd. Het rapport Boeren met Toekomst laat zien dat landbouwbeleid boerenondernemers kan helpen om op een duurzame manier hun toekomst vorm te geven. Maar wat betekent dit voor de consument?

In dit programma wordt er een gesprek met het publiek aangegaan over de gevolgen van de aanbevelingen voor jou. Hoe denk jij over duurzame keurmerken? Zou jij een eerlijke prijs voor voedsel kunnen en willen betalen? Koop jij vaak producten uit de omgeving of kies jij toch liever voor gemak in het drukke leven?

De volgende punten staan sowieso op de agenda:
- Moderator Helen Kranstauber opent het programma.
- Krijn Poppe geeft een presentatie over het in december verschenen rapport Boeren met toekomst.
- Daarna start het gesprek met 4 panelleden over relatie met en rol van consumenten. Het panel bestaat uit boeren (gangbare en biologische), een retailer en een beleidsmaker. Ieder gesprek wordt ingeleid door een vraag aan of vraag van consumenten.
- Lokale producten, korte ketens, keurmerken, eerlijke prijzen en marketing worden besproken.
- Een gedragswetenschapper reflecteert op de vragen, reacties en knelpunten.

Het programma zal gratis en online te bekijken zijn via de livecast van Pakhuis de Zwijger. Door van te voren te reserveren krijg je toegang tot de live uitzending.

Terug naar homepage