Mediamatic: Workshop tempeh maken
Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!
De meeste mensen zijn het gewend om paddenstoelen te eten, maar wist je dat mycelium ook eetbaar is? Mensen eten mycelium al decennia lang. Tempeh is een oud voedingsproduct dat oorspronkelijk uit Indonesië komt, waar het van oudsher wordt gemaakt van sojabonen. Tijdens een gecontroleerd fermentatieproces bindt het mycelium de bonen samen, waardoor normale sojabonen worden verandert in tempeh. Tempeh biedt een zeer voedzaam en lekker alternatief voor vlees, als je weet hoe het goed voor te bereiden.
Tijdens deze workshop leert je alles over de symbiose tussen de paddestoelen en peulvruchten en het onderliggende microbiologische proces. Onder begeleiding van Sasker Scheerder bereid je je eigen bonen. Je krijgt een beter inzicht in de voorbereiding van tempeh met behulp van elke groente je maar wilt. Twee dagen na de workshop, zullen de bonen omgezet zijn in tempeh en kunt je je zelfgemaakte tempeh ophalen bij Mediamatic!
Tickets: Normaal € 40, - / Student € 28, - (excl. Administratiekosten)