Masterclass Instock: Inmaken en Fermenteren

Tijdens de tweedelige InStock masterclass vertelt chef Tiziano alles over verschillende conserveringstechnieken die eten niet alleen lekkerder, maar ook langer houdbaar maken!

Masterclass Instock: Inmaken en Fermenteren

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Tijdens de tweedelige InStock masterclass op 5 januari en 2 februari vertelt chef Tiziano alles over verschillende conserveringstechnieken. Inmaken in zoet en zoetzuur, fermenteren, pekelen, roken en konfijten in vet. Dit zijn allemaal conserveringstechnieken die eten niet alleen lekkerder, maar ook langer houdbaar maken. Ook leuk om cadeau te doen voor de feestdagen!

Eerste editie: Fermenteren en Inmaken

Heerlijke kimchi, sinaasappelcompote of zoetzure augurken. Tijdens de eerste Masterclass leer je de technieken inmaken en fermenteren. Inmaken is een techniek waarbij je azijn of een suikeroplossing toevoegt aan het product. Hierdoor wordt de levensduur verlengd. Je kunt zelf de smaak bepalen door de hoeveelheden af te wisselen. Fermenteren kost iets meer tijd dan inmaken. Bacteriën, gisten en schimmels moeten hard werken en hierdoor verandert de smaak. De eerste editie vindt plaats in Den Haag.

Tweede editie: Pekelen, roken en konfijten in vet

Als vervolg op het fermenteren en inmaken leer je tijdens de tweede editie drie nieuwe conserveringstechnieken. Heerlijke gerookte jalapeños voor door de nacho's of gekonfijte aardappeltjes, je kunt het nu zelf leren. Pekelen is een eeuwenoude techniek en wordt in professionele keukens nog veel toegepast. Pekelen is vooral gebruikelijk bij vlees en vis, maar wat dacht je van gepekelde aardappelen of citroen? Roken is ooit ontstaan als conserveertechniek. Het wordt tegenwoordig vooral gebruikt vanwege de specifieke rooksmaak. Konfijten is een techniek waar met name vlees en vis op lage temperatuur worden gegaard in vet. Het vervolg op de eerste editie vindt plaats in Amsterdam. De exacte locatie, adressen en tijden kun je hieronder vinden.

Planning

Chef Tiziano legt in één middag de theorie achter conserveren uit. Aan het einde van de middag ga je kort zelf aan de slag met je eigen geconserveerde hapje en krijg je een Instock goodiebag mee. Hierin zitten tools om thuis te kunnen conserveren. Hapjes en drankjes tijdens de middag worden verzorgd door Instock.

  • Tijd: 14.00 – 16.00 uur
  • Niveau: Geschikt voor beginners én ervaren thuiskoks
  • Groepen: Groepstickets beschikbaar met korting
  • Inclusief: Masterclass, Instock goodiebag, hapjes en drankjes
  • Luisteren & doen: Tijdens de masterclass legt chef Tiziano alles over conserveren uit en aan het einde van de middag ga je ook nog even zelf aan de slag.

Eerste editie

Waar: Instock Den Haag
Adres: Buitenhof 36, Den Haag
Tijd: 14:00 - 16:00
Kosten: €35

Tweede editie

Waar: Restaurant Instock
Adres: Czaar Peterstraat 21, Amsterdam
Tijd: 14:00 - 16:00
Kosten: €35

Meer weten over de masterclass of wil je kaartjes bestellen? Neem snel een kijkje op de website van Instock.

Terug naar homepage

05 januari

14:00 - 16:00
Eerste editie:
Instock Den Haag
Buitenhof 36, Den Haag

Tweede editie
Restaurant Instock
Czaar Peterstraat 21, Amsterdam
Thema: ,
Event website »
Aanmelden »