Living Lab Amsterdam

Ben jij bezig met stadslandbouw of tuinieren? Stadslandbouw Nederland organiseert op dinsdag 19 november 2019 een Living Lab. Ze nodigen iedereen uit die met hen mee wil denken, doen en delen in samenwerking met NoordOogst in Amsterdam Noord.

Living Lab Amsterdam

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Ben jij bezig met stadslandbouw of tuinieren? Stadslandbouw Nederland organiseert op 19 november 2019 een Living Lab. Ze nodigen iedereen uit die met hen mee wil denken, doen en delen in samenwerking met NoordOogst in Amsterdam Noord.

Amsterdam kent vele stadslandbouwprojecten. Hoe staan ze ervoor, wat hebben ze nodig van elkaar, van hun omgeving? Wat maakt ze sterk, wat maakt ze beter? Hoe kan de verbinding tussen projecten en initiatieven verbeterd worden en is daar wel behoefte aan? Welke rol is er voor de buurt, voor lokale overheden en mogelijk voor het onderwijs? Vragen te over.
Het Living Lab biedt ook een mogelijkheid om kennis te maken met elkaar en na te gaan hoe in die uitwisseling continuïteit is te organiseren. De vragen van de lokale praktijk staan hierbij centraal. In de werkwijze van de middag kiezen we voor de drieslag 'denken, doen en delen'.

Het programma 

 • 12.30 uur Inloop met lunch
 • 13.30 Opening en welkom  -  Jean Eigeman & Ron van Echteld
 • 13.30 uur  I. Denken     
  Brainstorm a.h.v. een aantal korte pitches van:
  •    Vincent Kuypers (WUR)
  •    Arnold van der Valk (Food Council MRA & tuinder)
  •    Sem Roefs (ondernemer Amsterdam West)
  •    Ron van Echteld (NoordOogst)
  Jan Willem van der Schans (WUR) en Frank Bakkum (gemeente Amsterdam) reageren.
 • 14.45 II. Doen
  Een expeditie over het terrein van NoordOogst o.l.v. Ron van Echteld. We kijken naar concrete activiteiten, wisselen ideeën uit en bespreken input op deelthema’s, zoals marktbewerking, betrekken vrijwilligers, korte keten, educatie.
 • 16.00 III. Delen
  De opbrengst van Denken en Doen brengen we in beeld, schatten we op waarde en gaan na of en hoe we voor Amsterdam stadslandbouw en het werken aan korte ketens verder kunnen brengen. Met inbreng van Floor van Waardenburg (Kracht in Nederland), Jan Eelco Jansma (AERES en WUR) en Ruud Grondel (AVVN) o.l.v. Jean Eigeman.
 • 16.45 Slot act Greet en Meet & Borrel
  We sluiten de bijeenkomst actief af met een borrel en de mogelijkheid om in tweetallen wat toe te voegen aan een beeldverslag.

NoordOogst is te vinden aan de Meteorenweg 272, 1035 RN Amsterdam

Aanmelden kan hier. Doe dit voor vrijdag 15 november want de ruimte is beperkt.

 

Terug naar homepage

19 november

12:30 - 17:00
NoordOogst
Meteorenweg 272
1035 RN Amsterdam
Thema: , ,
Event website »
Aanmelden »