Livecast Pakhuis de Zwijger – Voedselvisie: het vervolg

Wat zijn de eerstvolgende stappen in de verduurzaming van ons voedselsysteem?

Livecast Pakhuis de Zwijger – Voedselvisie: het vervolg

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Een duurzaam en gezond eten voor iedereen is mogelijk. Daarvoor moet het voedselsysteem wel radicaal veranderen. Een team van voedseldenkers, onder leiding van Wageningen University & Research, laten zien hoe we een het Nederlands voedselsysteem kunnen inrichten binnen de draagkracht van de aarde. Niet alleen ecologische grenzen zijn van belang, maar ook het sociale fundament zoals eerlijke prijzen en gezond eten voor iedereen. Wie of wat hebben we nodig om de volgende stappen te zetten? Waar kunnen we NU mee aan de slag?

Op basis van de voedselvisie ging Pakhuis de Zwijger in gesprek over de gevolgen op het gebied van milieu, gezondheid, economie, technologie en beleid. Nieuwe idee├źn over natuurinclusieve landbouw, nieuwe verdienmodellen, innovaties, een inclusieve voedseltransitie en een gezond voedingspatroon kwamen voorbij.

Ze spraken met chefs, boeren, beleidsmakers, wetenschappers en andere experts uit de keten. In dit programma kijken ze terug en blikken we vooruit. Wat is er geleerd uit deze gesprekken?

foto Marcus Spiske via Unsplash

Terug naar homepage