Livecast ‘Nieuwe smaken verbouwen’

Over eetculturen en voedsel verbouwen in een superdiverse stad.

Livecast ‘Nieuwe smaken verbouwen’

In de superdiverse stad Amsterdam zijn ruim 180 nationaliteiten neergestreken. Al deze culturen en culinaire tradities zijn terug te vinden in de vele eetcafés, woonkamers en markten. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de stedelijke cultuur van een wijk. In dit programma in Pakhuis de Zwijger ga je op smakelijke reis door Amsterdam Zuidoost. Het gaat over rijke variatie in culinaire tradities en eetgewoonten en hoe deze met de transformatie van het stadsdeel kunnen verdwijnen of mee veranderen.

Recreatiegebied Gaasperplas wordt opgeknapt met meer ruimte voor natuur en groen. Dit kan dé plek worden voor stadslandbouw. Kunnen innovaties op het gebied van stadslandbouw urban planning een rol spelen in het behouden van cultureel erfgoed? Wat zijn de belangrijkste gerechten uit verschillende culturen die dit stadsdeel rijk is? Welke ingrediënten hebben we nodig om traditionele recepten te koken? Kunnen we stadslandbouw creëren om deze exotische groenten en kruiden op eigen bodem te verbouwen? Welke technologische innovaties zijn hiervoor nodig?

Met onder andere:

  • Sarriel Taus - moderator en multiculinair ondernemer van o.a. World Of Food
  • Arun Swami Persaud - Nexteconomy
  • Sigrid Wertheim-Heck - lector Voedsel en Gezond Leven (Aeres) & onderzoeker (WUR)
  • Ard van de Kreeke - manager Growx

Praktische informatie:

  • Wanneer: woensdag 9 december 21:30
  • Waar: online via Pakhuis de Zwijger
  • Aanmelden: via deze link
  • Kosten: gratis

Foto banner: Enrapture Captivating Media op Unsplash