Live online workshop ‘groente fermenteren’ – meekook editie

Live online workshop ‘groente fermenteren’ – meekook editie

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Zuurkool is ‘gefermenteerde’ witte kool. Fermenteren? Je hebt er vast al veel over gehoord in de afgelopen tijd. Maar wat is het nou precies? Hoe onderscheidt het zich van inmaken, wecken, inleggen in azijn en andere conserveertechnieken? Hoe doe je het veilig? Hoe weet je of het verkeerd is gegaan? Is het zo gezond als iedereen zegt?

Al die vragen worden beantwoord tijdens deze live online meekook workshop van Meneer Wateetons, de auteur van het gezaghebbende handboek fermenteren Over Rot. Hij leert je precies hoe je je eigen gefermenteerde zuurkool maakt, en terloops leer je ook over je eigen augurkjes en je eigen kimchi. Na deze workshop kun je élke groente zelf fermenteren omdat je de techniek snapt!

Het leuke is dat het een live meekookeditie is. Je krijgt van te voren een ingrediënten- en materialenlijst. Tijdens de workshop zet iedereen zijn camera aan en gaat iedereen tegelijkertijd aan de slag.

De workshop kost €9,99 inclusief een waardebon van €5 voor starterculturen.nl. Meld je aan via de website.

Terug naar homepage