Kruidengeneeskunde Workshop

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Planten hebben een effect op ons lichaam & geest, denk aan Lavendel & koffie (Yin – Yang). Tussen deze uitersten zijn nog 7000 planten die we medicinaal of in ons voedsel kunnen integreren. Dit is iets wat we veelal zijn verloren in onze westerse cultuur en is iets wat ons kan verbinden met de natuur, onze directe leefomgeving & onze eigen gezondheid.

Deze middag is bedoeld om inzicht te krijgen in de basis van de kruidengeneeskunde die gebaseerd is op het elementaire systeem die in de meeste culturen aan de basis ligt van de gezondheidszorg. Je maakt een begin met het onderzoek naar jouw constitutie, volgens de kruidenleer die in de Ayurveda, Chinees, traditioneel westers en ook de moderne geneeskunde wordt gebruikt. Daarna krijg je meer inzicht in de onderliggende werkingen die kruiden hebben op ons lichaam, geest & daardoor op onze emoties. Deze middag is voor iedereen die kennis wil maken met medicinale kruiden en het leren maken van kruiden producten.

Je gaat kruiden ruiken & proeven en hiermee een zalf maken die past bij jouw constitutie.

Kosten

Bijdrage: 25 euro pp of afhankelijk inkomen, je kunt me mailen als je weinig inkomen hebt en toch graag mee doet aan deze workshop.

Wat je mee kan nemen:

– opschrijfboekje
– klein glazen potje met deksel (voor zalf)
– evt. eigen geoogste kruiden die je zou willen verwerken in de zalf (geen must)
Kruiden worden verzorgd

Aanmelden of meer info weten? Dat kan hier!

Terug naar homepage

12 juni

13:00 - 15:30
Noordoogst, meteorenweg 272
Thema: