Knoflookdag: Moestuinschool Amsterdam

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Voor de derde keer organiseert de Moestuinschool Amsterdam aan de Sixhavenweg de zogenaamde ‘knoflookdagen’ in de laatste weken van het Moestuinjaar. Dit jaar zijn de knoflookdagen op dinsdag 7 en donderdag 9 november van 10 – 12 uur. De knoflookdagen zijn een feestelijke vooruitblik op het moestuinjaar 2024: de laatste oogst gaat eraf en op de vrijgekomen bedden worden alvast de tenen voor de knoflook van volgend jaar geplant door mensen die mee gaan doen in 2024, maar óók voor mensen die meer willen weten over de Moestuinschool.

Door de knoflook in november te planten en op de tuin in de grond te laten overwinteren, groeien ze in de zomer van 2024 uit tot mooie stevige bollen knoflook. Altijd al eens succesvol je eigen groente willen kweken, maar je hebt geen tuin, of het mislukt elke keer? Op de Moestuinschool groeien ook de tuinlui, in één jaar maak je de hele cyclus mee, van zaad in de grond, tot groente op je bord.

Tijdens de knoflookdagen zijn cursisten van dit jaar en de afgelopen jaren aanwezig om vragen te beantwoorden en te laten zien hoe het werkt op de Moestuinschool. Tips voor het winterklaar maken van je tuin of balkon, hoe je moet beginnen met een tuin of bak en alles over koken met seizoensgroenten. Want daar heb je er heel veel van als je deelneemt aan de Moestuinschool: alles wat je teelt neem je mee naar huis om op te eten.

Kom de sfeer proeven en draag een teentje bij aan een succesvol moestuinjaar 2024. Er liggen er 200 klaar. Of geef je meteen op voor het aanstaande Moestuinjaar, er is nog plek.
Net als de afgelopen jaren heeft de Moestuinschool in 2024 weer een aantal plaatsen voor half geld beschikbaar, dankzij ‘Suikerooms’ en ‘Suikertantes’ die het werk van de school een warm hart toedragen. Voor deze plaatsen moet je je tijdig opgeven: op = op.

Wat voor weer het ook is, de knoflookdagen gaan altijd door, zorg voor warme en waterdichte kleding, dan is het een genot om buiten te zijn.

Vooraf aanmelden voor de knoflookdagen kan op info@moestuinschoolamsterdam.nl
Je kunt ook last minute besluiten om langs te komen.

Zie www.moestuinschoolamsterdam.nl voor meer informatie

Terug naar homepage