Keti Koti Dialoogtas

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Op 1 juli is de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij, Keti Koti. Deze naam komt uit het Sranantongo en betekent 'verbroken ketenen'. Op deze dag zijn er vele evenementen, zoals het Keti Koti festival in het Oosterpark, om nader tot elkaar te komen en te herdenken. Een bijzondere is de Keti Koti Dialoogtafel, die in verband met corona een tas is geworden om online te bestellen.

De algemene doelstelling van de Keti Koti Dialoog Tafel is het vergroten van het bewustzijn van de innerlijke en sociale conflicten en blinde vlekken die voortkomen uit de complexe historische en sociale achtergronden van het Nederlandse slavernij en koloniale verleden en het verkrijgen van nieuwe inzichten die leiden tot een samenleving vrij van discriminatie en racisme.
Dit deden ze voorgaande jaren door samen te komen, rituelen samen uit te voeren en een maaltijd te delen, begeleidt door treur- en bevrijdingsliederen uit de tijd van de slavernij.

Dit jaar kan je voor 25 juni je tas bestellen om thuis een Keti Koti tafel op te kunnen zetten. Naast pindasoep en boyo-cake voor 2 personen bevat de dialoogtas alle ingrediënten voor een Keti Koti Tafel: kokosolie en kwasi bita (bitter hout) voor de rituelen; een A Tori Keti Koti Tafel handleiding met toelichtingen; het dialoogthema en -vragen. Er wordt op 1 juli een livestream opgezet, waar je naar gelieve aan mee kan doen. De tas kan je voor extra bezorgkosten laten thuisbezorgen, of op 1 juli ophalen bij het Amsterdam Museum.

Let op! Dit evenement wordt door Keti Koti Tafel georganiseerd, bij vragen neem contact met ze op via info@ketikotitafel.nl.

Terug naar homepage