Juiciety uitgeroepen tot de winnaar van de Van Amsterdamse Bodem Prijs!

Juiciety uitgeroepen tot de winnaar van de Van Amsterdamse Bodem Prijs!

Gisteravond is in Pakhuis de Zwijger feestelijk bekend gemaakt dat Juiciety de winnaar is geworden van de allereerste Van Amsterdamse Bodem Prijs!

De naam Juiciety staat voor juice en society. Het bedrijf maakt sappen op basis van traditionele Caribische en Zuid-Amerikaanse superfoods. Hun sociale karakter is terug te zien in de strategische positionering van de sappen. Juiciety verkoopt namelijk bewust hun sappen in Amsterdamse stadsdelen waarvan bekend is dat er een minder gezond voedselaanbod is. Zo hoopt Juiciety buurtbewoners te motiveren om vaker gezondere keuzes te maken. Door deze visie en inzet is Juiciety uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen! 

 

Met de allereerste Van Amsterdamse Bodem Prijs wint Juiciety een cheque van 1000 van de ZuiderMRKT, een ontmoeting met Michelinster-winnaar chef Jos Timmer van restaurant de Kas, een stand-plek op de zuiderMRKT, een adviesgesprek van food en business development experts van de Rabobank en natuurlijk eeuwige roem!

Wij willen de jury, bestaande uit Sarriel Taus, Ama Koranteng-Kumi, Samuel Levie, Dr. Ir. Coosje Dijkstra en Anne Luz Pijnenburg nogmaals bedanken voor hun inzet. Zij hebben van de 35 genomineerden een top-5 gemaakt. Tussen de inzendingen zat veel variatie, en de jury moest letten op zowel gezondheid als duurzaamheid. Een moeilijke taak dus! 

Wij willen ook Yoeri Joosten van Bakkerij Ulmus en Abdelhamid Idrissi, de oprichter van onder andere Studiezalen, hartelijk bedanken voor hun komst.

De andere kanshebbers waren: 

Andres Jara: Andres Jara is een stadsgroenteboer die samen met andere biologische boeren in Amsterdam samenwerkt om lokale, seizoensgebonden ingrediënten te verbouwen en te verwerken tot heerlijke dips en sauzen. Zo hoopt hij mensen te inspireren om meer zelf te koken en creëert hij meer bewustzijn rondom gezonde keuzes van voeding. 

Geitenboerderij Ridammerhoeve: Dit is een biologisch-dynamische boerderij gelegen op een prachtige plek in het Amsterdamse Bos. Hier kunnen stadsbewoners een kijkje nemen in de stallen en meedoen met verschillende praktijklessen en workshops. Dit is erg  waardevol als een eerste aanraking met de natuur en voedsel verbouwen als stadskind (of volwassene)!

Yemayá’s Vegan Corner: Yemayá’s is het eerste vegan restaurant in Zuidoost Amsterdam. Hier kunnen mensen zich onderdompelen in de wereld van plantaardig eten aan de hand van lekkere Surinaamse maaltijden. Extra bijzonder is hun samenwerking met een middelbare school om gezond en betaalbaar voedsel aan te bieden aan de leerlingen. 

Sababa: deze onderneming staat vooral bekend om zijn rijkelijk gevulde pitabroodjes. Het eten is spannend, gebaseerd op de Israëlische keuken, betaalbaar en bestaat uit biologische en lokale ingrediënten. Met drie locaties in Amsterdam is Sababa een geweldige nieuwe aanwinst voor de stad!

Benieuwd naar de sappen van Juiciety, de eerste winnaar van de Van Amsterdamse Bodem Prijs? Kijk op onze initiatievenpagina of hun website naar hun verkooppunten en assortiment!