Jongeren betrekken bij de Gezonde Schoolkantine

Komend half jaar start er een pilot waarbij er, in samenwerking met SchoolkantineBrigade (van het Voedingscentrum) en Hogeschool van Amsterdam, leerlingen actief betrokken worden bij de inrichting en communicatie rondom de kantines.

Jongeren betrekken bij de Gezonde Schoolkantine

Komend half jaar start er een pilot waarbij er, in samenwerking met SchoolkantineBrigade (van het Voedingscentrum) en Hogeschool van Amsterdam, leerlingen actief betrokken worden bij de inrichting en communicatie rondom de kantines. Studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek (HvA) zullen het komend half jaar stage lopen op één of twee middelbare scholen die hun kantine gezonder willen maken. Is de inrichting en communicatie rondom kantines ook te koppelen aan educatieprogramma’s? We gaan er het aankomende jaar achter komen. Mocht dit goed uitpakken, dan wordt dit op meer plekken in Noord-Holland ingezet.

Meer weten over de projecten op de HvA, bekijk dan hier alles over FoodLab. Meer weten over projecten rondom voedsel? Neem dan even een kijkje op de website van Jong Leren Eten.

Bron: Jong Leren Eten, Foto: Janko Ferlic.