IT’S THE FOOD, MY FRIEND! #4: nieuwe voedseltrends en hun impact op onze gezondheid en ons landschap

In deze laatste editie van de vier-delige debatserie wordt o.a. aandacht besteed aan of en hoe onze voedselomgeving zo ingericht kan worden dat de keuze voor gezond en duurzaam voedsel gemeengoed wordt

IT’S THE FOOD, MY FRIEND! #4: nieuwe voedseltrends en hun impact op onze gezondheid en ons landschap

In deze editie van It's the food my friend:

Klimaatverandering, bodemdaling en kringlooplandbouw zorgen dat er aanpassingen van onze samenleving nodig zijn. Van belang zijn onze voedselkeuzes, met als grootste uitdaging de vermindering van onze vleesconsumptie. Hoe wordt ervoor gezorgd dat mensen zich weer meer verbonden voelen met de planeet en met de voedselproductie? Hoe worden duurzame keuzes gemakkelijk en aantrekkelijk? En wat kan verwacht worden van de snel groeiende leefstijlgeneeskunde, de ‘vegan’ beweging en de ‘stoplichten’ die de supermarkten gaan invoeren? Kan onze voedselomgeving zo ingericht worden dat de keuze voor gezond en duurzaam voedsel gemeengoed wordt?

Sprekers:
prof. Hanno Pijl, hoogleraar Leiden UMC, over voedsel en leefstijl als medicijn
Hanneke Muilwijk, Planbureau voor de Leefomgeving, over stimulering van duurzame landbouw vanuit de keuken.

Herontwerp van de voedselomgeving, doeners aan het woord:
Coosje Dijkstra, Vrije Universiteit, over wat kunnen overheden, scholen en supermarkten kunnen doen.
Natascha Kooiman, Voedselcoalitie en cateraar, over het belang van samenwerking.
Petra Verhoef, Rathenau Instituut, over ‘maakbaarheid’ in relatie tot gezonde en duurzame voedingspatronen.
Mark Kulsdom, bedenker van The Dutch Weed Burger.

Moderator: Felix Rottenberg

Koop vooraf een kaartje via deze link, kosten: €13

06 mei

IT’S THE FOOD, MY FRIEND! #4: nieuwe voedseltrends en hun impact op onze gezondheid en ons landschap
20:00 - 22:00
Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015 CV
Amsterdam
Thema: ,
Event website »
Aanmelden »