It’s the food my friend

Kan de voedselproductie zonder chemie?

It’s the food my friend

Dit event is al geweest. Kijk op www.vanamsterdamsebodem.nl voor actuele voedselevents in en om Amsterdam!

Het gebruik van bestrijdingsmiddelen ligt onder vuur. Glyfosaat is mogelijk kankerverwekkend en neonicotinoïden zijn schadelijk voor bijen en andere insecten. Tegelijk worden onkruiden en insecten resistent tegen bestrijdingsmiddelen. En bestrijdingsmiddelen worden alsmaar duurder. De agrochemie lijkt in de knel te komen.

Waar liggen de oplossingen? In nieuwe veredelingstechnieken? Of in ecologische methoden? Zijn er productiesystemen die zowel de aarde als de mens dienen?

Op 27 maart gaan drie wetenschappers in gesprek met elkaar over dit onderwerp. Ze zoomen in op het genoom van plant en dier en op de kleinste levensvormen: hoe beïnvloeden die ons en onze voedselproductie? En kunnen ze ons helpen om agrochemie te vervangen?

Sprekers:

  • Michel Haring (hoogleraar UvA) over de betekenis van nieuwe technieken voor veredeling en gewasbescherming voor het landbouwsysteem.
  • Corné Pieterse (hoogleraar UU) over toepassing van kennis van het microbioom in bodem en plant.
  • Johanna Fink-Gremmels (hoogleraar UU) over onze kennis van het microbioom voor dier en mens.

Toegang: voor een passe-partout (incl. lunch tijdens de slotzaterdag) regulier tarief €42,- studentenkorting €24,-.

Meer weten over dit evenement? Neem dan een kijkje op deze Facebookpagina.

Dit evenement is mogelijk gemaakt door SFYN en Transitie Coalitie Voedsel.

Terug naar homepage