Wild van Wild

De natuur is in de loop der jaren door toedoen van de mens dusdanig gecultiveerd dat het soms nodig is om in te grijpen. Door de grootschalige en geïntensiveerde landbouw neemt de biodiversiteit af in ons land. Enkele diersoorten doen het erg goed maar verdrukken daardoor andere diersoorten. Door te jagen helpt Wild van Wild de natuurlijke balans te herstellen en te behouden. Daarnaast wordt er jaarlijks veel schade veroorzaakt aan landbouwgewassen. Om deze reden is ingrijpen soms ook nodig.

Het is de missie van Wild van Wild om vleesconsumptie te verduurzamen door het het eten van vlees direct afkomstig uit de natuur. Het bedrijf is opgericht door twee jagende broers met een passie voor de natuur en gastronomie. Zij merkten dat grote vraag is naar een verantwoord vlees product, omdat mensen bewuster proberen te leven. De broers jagen zelf ook, om verantwoordelijkheid te nemen voor hun voedsel en daarmee te oogsten wat in overvloed beschikbaar is en te beschermen wat bedreigd wordt (flora én fauna). Dat doen ze in Nederland en Duitsland.

In Amsterdam hebben ze verscheidene samenwerkingen met restaurants, en samenwerkingen met andere initiatieven van Van Amsterdamse Bodem waaronder De Tweede Jeugd. Je kan ook online hun producten bestellen. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie!

Wild van Wild
Ga naar de website »

Verscheidene verkooppunten: online webshop of in horeca
Amsterdam

Thema:

Buurt: Overige

Trefwoorden: jagen, wild, duurzaam vlees, natuurlijk balans